x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 18 produse de menaj care expiră

18 produse de menaj care expiră

01 Iun 2017   •   20:50
18 produse de menaj care expiră
Sursa foto: pexels.com

Chiar dacă îţi vine să crezi sau nu, există produse de menaj care nu ţin o viaţă.  Simple Woman a întocmit această listă cu 18 produse de menaj care au dată de expirare:

Pernele

Se recomandă ca pernele să fie schimbate după doi-trei ani de la achiziţionare, timp în care perna îşi va modifica forma.

Papucii de casă

Papucii de casă reprezintă una dintre cele mai bune metode de apărare împotriva infecţiilor fungice. Pe lângă spălarea regulată a acestora, la fiecare şase luni se recomandă înlocuirea cu unii noi.

Bureţii de vase şi de corp

Spălarea cu săpun şi apă fierbinte trebuie să fie o obişnuinţă. De asemenea, se recomandă schimbarea bureţilor de vase la fiecare două luni, iar a celor de corp la fiecare şase luni.

Prosoapele

Între un an şi trei ani reprezintă perioada de viaţă a unui prosop, pentru că spălarea prosoapelor nu duce la eliminarea completă a bacteriilor.

Periuţa de dinţi

La fiecare trei luni este necesar să înlocuim periuţa veche cu o alta nouă. În plus, după o răceală se recomandă, de asemenea, schimbarea periuţei de dinţi.

Peria de păr

Trebuie să îţi cureţi peria de păr în fiecare săptămână şi să o înlocuieşti cu alta nouă o dată pe an.

Parfumurile

Când sunt închise, parfumurile cu uleiuri esenţiale pot rezista până la trei ani, iar deschise, acestea pot rezista doi ani. În schimb, apa de toaletă rezistă până la patru ani, dacă este închisă, şi până la doi ani deschisă.

Suzetele

Suzetele din latex necesită înlocuirea după două sau maximum cinci săptămâni, având în vedere că latexul se rupe uşor şi lasă loc germenilor să pătrundă.

Scaunele auto pentru copii

Cu timpul, spuma şi plasticul se deteriorează şi, în consecinţă, scaunul nu mai este sigur pentru copil. Scaunele auto pentru copii trebuie să fie schimbate după şase sau zece ani.

Sutienele

Imeidat după ce sutienul îşi pierde forma şi elasticitatea, acesta trebuie înlocuit. De regulă, sutienele trebuie schimbate după unu sau doi ani.

Adidaşii de alergat

Aceştia necesită înlocuirea după un an de utilizare, deoarece pot produce tensiune în zona articulaţiilor.

Condimentele

Condimentele măcinate nu trebuiesc păstrate mai mult de 6 luni. Celelalte condimente îşi pierd mirosul şi gustul după o perioadă de doi sau trei ani.

Făina

Făina poate rezista între şase şi 12 luni.

Extinctoarele

Acestea pot rezista până la 15 ani. Pe de altă parte, dacă extinctorul prezintă vreun defect ori formă de uzură, necesită corectarea imediată a problemelor.

Prelungitoarele

Nu este indicat să aglomerăm prelungitoarele cu dispozitive. În plus, se recomandă înlocuirea prelungitoarelor după doi ani de utilizare.

Dezinfectantul

După trei luni de la prima utilizare, dezinfectantul nu mai este la fel de eficient.

Dispozitiv împotriva ţânţarilor

La fel ca în cazul dezinfectantului, dispozitivele împotriva ţânţarilor Îşi pierd eficienţa după doi ani de la prima utilizare.

 

×