x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa 5 utilizări ale uleiului de măsline în afara bucătăriei

5 utilizări ale uleiului de măsline în afara bucătăriei

30 Apr 2016   •   12:26
5 utilizări ale uleiului de măsline în afara bucătăriei

Beneficiile uleiului de măsline sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Este bogat în antioxidanți și este cea mai importantă sursă de grăsimi mononesaturate, fiind unul din ingredientele de bază ale dietei mediteraneene.

Ceea puțini știu este că eficiența acestui produs se extinde dincolo de bucătărie. Potrivit Prevention.com, cele mai surprinzătoare 5 utilizări ale uleiului de măsline sunt:

 

  1. Rezolvă problema balamalelor care scârțâie

În afara faptului că uleiurile speciale pentru balamalele sunt extrem de inflamabile și toxice, se întâmplă să nu le avem la îndemână atunci când avem nevoie de ele. Uleiul de măsline din cămară este la fel de eficient ca lubrifianții. Puneți o cantitate mică pe o cârpă și aplicați pe balamalele zgomotoase.

 

  1. Asigură cea mai blândă epilare/bărbierire

Utilizați ulei de măsline în locul cremei/ gelului special și veți avea o piele mai moale, mai fină și veți uita de pielea înroșită. Uleiul de măsline înmoaie pielea și părul, permițând aparatului de ras să acționeze aproape de epidermă, fără a irita.

 

  1. Oferă strălucire mobilei de lemn

Nu știți niciodată ce surprize neplăcute puteți avea din cauza soluțiilor pentru șters și lustruit mobila din comerț, întrucât conțin diferite ingrediente și parfumuri necunoscute. Din fericire, puteți prepara cel mai eficient amestec pentru a șterge și oferi strălucire obiectelor din lemn, utilizând ulei de măsline, ulei esențial de lămâie, oțet și apă.

 

  1. Îndepărtează make-up-ul din zona ochilor

Demachiantele din magazine conțin substanțe toxice și iritante pe care cu siguranță nu ar trebui să le aplicați pe piele, cu atât mai puțin în zona sensibilă din jurul ochilor. Din fericire, pentru a îndepărta mascara și fardul nu aveți nevoie decât de ulei de măsline. Turnați o picătură-două pe o dischetă de vată și ștergeți ușor.

 

  1. Înlătură vopseaua acrilică de pe piele sau păr

Dacă vă place să realizați diferite proiecte, să colorați sau să redecorați obiecte, vi s-a întâmplat cu siguranță să vă murdăriți de vopsea și să nu știți cum să scăpați de ea. Uleiul de măsline este soluția non-toxică pentru a scăpa de pete rapid.

 

×