x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Adăposteşte-te de soarele fierbinte al verii

Adăposteşte-te de soarele fierbinte al verii

de Maria Enadie    |    04 Iul 2009   •   00:00
Adăposteşte-te de soarele fierbinte al verii

De câteva săptămâni tot vorbim de micile amenajări exterioare din jurul casei: grădină, terasă, curte. Este o plăcere să îţi petreci timpul în aer liber. Dar vezi ca plăcerea ta să nu fie "umbrită" de soarele prea fierbinte. Vegetaţia bogată (arbori, viţa de vie), chioşcurile, pergolele, umbrelele îţi vor asigura un spaţiu răcoros şi tihnit, aşa cum ţi-l doreşti.

UMBRELE PENTRU SOARE
În funcţie de configuraţia spaţiului, dar şi de activităţile tale, ai la dispoziţie mai multe soluţii pentru umbrire. Una dintre cele mai simple este varianta achiziţionării unei umbrele. Umbrela (parasol sau parasolar) pentru soare este accesibilă (o găseşti la foarte multe magazine, pe categorii de preţ pentru orice buzunar), este uşor de manevrat (nu presupune construcţii, specialişti), o poţi muta sau chiar o poţi lua cu tine, iar atunci când nu ai nevoie de ea o strângi şi o depozitezi uşor.

Când cumperi un parasol uită-te la sistemul de susţinere: îi trebuie un suport, trebuie înfinsă în pământ, este specială pentru a fi pusă în centrul unei mese? Potriveşte umbrela cu cerinţele solului pe care va sta - fie că e vorba de pământ, ciment, gresie sau nisip. Umbrelele pentru soare au diverse dimensiuni: cele mai mici şi mai "firave" sunt cele de plajă, în timp ce umbrelele pentru grădină sunt mai solide şi mai mari. Majoritatea umbrelelor au înălţimea reglabilă, şi o articulaţie care permite schimbarea unghiului parasolului.

Umbrelele pentru grădină au diverse mărimi şi forme, în funcţie de locul pe care îl umbreşti: o măsuţă mică, o bancă, sau un spaţiu mai mare, cu mese, canapele etc. Alege for­ma şi materialul umbrelei (metal/plastic şi poliester, sau lemn şi bumbac) în funcţie de stilul casei tale (modern, clasic/rustic).

• Parasol Crazy Elephants, de la Kare, din bambus (picior) şi bumbac pictat manual cu vopsea de ulei, D200xH250 cm - 480 lei;
• Parasol Floral Green, de la Kare, din bambus (picior) şi bumbac pictat manual cu vopsea de ulei, D200x H250cm - 345 lei;
• Parasolar Ramso, de la IKEA, dia­metru 250cm - 79,9 lei;
• Parasolar Fliso, de la IKEA, din poliester, 180x180cm, înălţime maximă 250cm - 89,9 lei

La umbrela pentru plajă problemele sunt mai puţine: o vei folosi mai puţin, dimensiunile şi rezistenţa sunt mai mici, picio­rul se înfinge în nisip (deci nu trebuie un suport). Modelul şi preţul vor fi argumen­tele pentru alegerea umbrelei potrivite.

• Parasol Floral Green, de la Kare, prezentat şi în pagina 4 - poţi să-l iei foarte bine cu tine şi la plajă;
• Umbrelă exotică Goa, de la Kare, diametru 180 cm, înălţime 200 cm, picior articulat din plastic şi parasol din bumbac, cu bogate broderii realizate manual - 785 lei;
• Umbrelă Ibiza de la Kare, din plastic, în culori vii, şi formă atrăgătoare - 140 lei;
• Umbrelă pentru plajă cu dungi, de la Carrefour, diametru 150 cm, înălţime reglabilă, disponibilă în mai multe culori - 26,55 lei. La Carrefour, umbrelele mai mari costă până la 110 lei.

×
Subiecte în articol: cumparaturi