x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Afla ce e nou

Afla ce e nou

16 Mar 2006   •   00:00
Afla ce e nou

16 martie 2006

Complexul rezidential City Center Residence


Ansamblu de Sase blocuri In centrul Capitalei
In aprilie vor incepe lucrarile de constructie ale complexului rezidential City Center Residence, amplasat la o distanta de cateva minute de Piata Unirii, intre Parcul Carol si Palatul Parlamentului. Ansamblul rezidential va fi compus din sase blocuri cu structura S+P+4E+2E retrase. Cele sase imobile totalizeaza 104 apartamente cu suprafete care variaza de la una la cinci camere, intre 52mp si 220mp, iar preturile sunt cuprinse intre 125.000 si 500.000 euro. Apartamentele sunt grupate astfel: 9 cu o singura camera, 21 avand cate doua camere, 59 cu trei camere, 14 duplexuri cu cate patru camere si un duplex cu cinci camere. In interiorul

La constructia blocurilor "Vor fi folosite cele mai noi tehnici si materiale de constructie, iar dispunerea camerelor este facuta astfel incat sa nu existe pierderi inutile de spatiu", ne spune Pompiliu Simion, real estate broker in cadrul departamentului Vanzari Rezidentiale, Regatta. Astfel, constructia va avea structura din beton armat si va fi dotata cu diafragme rezistente la cutremur, etajele fiind despartite de un planseu din beton armat. In constructia cladirii va fi folosit beton de clasa superioara, impermeabil.

Lucrarile vor fi finalizate in vara lui 2007, iar primele zece apartamente contractate vor beneficia de o reducere de pret intre 2% si 10%.

Femeia ardeleanca in imagini fotografice


Pana in a doua jumatate a lunii aprilie, la sediul Muzeului de Etnografie Universala din Sibiu, Piata Mica nr. 11, se desfasoara expozitia "Femeia ardeleanca in imagini fotografice".

Intr-un spatiu care incearca sa reconstituie un interior de studio fotografic specific perioadei reprezentata de a doua jumatate a secolului al XIX-lea, inceputul secolului al XX-lea, sunt expuse fotografii extrem de valoroase si pana acum neexpuse publicului. Exponatele, provin din colectia de grafica documentara a Muzeului Astra. Titlul ales pentru aceasta manifestare este sugestiv, expozitia fiind dedicata exclusiv portretului fotografic, surprinzand frumusetea femeii ardelence, indiferent de etnia din care aceasta provine. Imaginile au fost realizate de artisti-fotografi care au activat in Transilvania, in perioada amintita, si surprind femei imbracate in costume populare de sarbatoare, imortalizate in ipostaze tipice feminine: cu mana pe sold, sprijinite de scaun sau de diferite alte elemente de recuzita, cu fusul in maini, la razboiul de tesut. Multe dintre fotografiile epocii s-au pastrat pana azi in frumoase pass-partout-uri pe care se regasesc insemne ale studiourilor fotografice.

Prima editie a targului Construct Expo-Antreprenor


Amploarea pe care a luat-o in ultimii ani Targul Construct Expo, atat in ceea ce priveste numarul de firme participante, cat si al vizitatorilor, a determinat organizatorii sa separe cele doua componente ale manifestarii: cea antreprenoriala, dedicata materialelor si echipamentelor pentru constructii de cea ambientala, adresata firmelor specializate in executia de tamplarie, finisaje si decoratiuni interioare. Astfel, incepand din acest an, vor avea loc, la Complexul Romexpo din Bucuresti, doua expozitii distincte, respectiv Construct Expo-Antreprenor, in perioada 22-25 martie si Construct Expo-Ambient in perioada 17-21 mai.

PARTICIPARE NUMEROASA
Construct Expo, care incepe saptamana viitoare, miercuri 22 martie, se bucura de participarea unui numar impresionant de societati ce deruleaza activitati de productie sau de comercializare materiale, sisteme si echipamente pentru constructii, suprafata alocata standurilor depasind 34.000 mp. Numarul companiilor expozante depaseste 600 de firme, din care peste 500 sunt romanesti si 100 din strainatate. Tematica manifestarii acopera toata gama de interes pentru domeniul antreprenorial si este structurata pe urmatoarele categorii majore: produse si sisteme pentru constructii, amenajari exterioare edilitare, utilaje industriale si echipare de santier, instalatii electrice, antreprenoriat si executie, proiectare, consultanta, design si un sector destinat informarii si activitatilor conexe.
In perioada expozitiei, accesul se face zilnic intre orele 10:00 si 18:00, pe baza de invitatie de specialist sau bilet de intrare.

Expozitie de arhitectura mexicana


Ieri, 15 martie, a avut loc la Muzeul National de Arta al Romaniei, vernisajul expozitiei de arhitectura "Luis Barragán... spatiu, culoare, apa... si serenitate". Pana

la 14 mai 2006 aveti ocazia sa cunoasteti opera celui mai important arhitect mexican, avand ca suport de exprimare 73 de fotografii ale creatiilor sale, realizate de arhitectul Yutaka Saito, 10 machete si 13 fotografii cu planuri de arhitectura. Expozitia a mai trecut inainte prin Atena, Nicosia si Salonic, iar de la Bucuresti urmeaza sa plece la Barcelona. Arhitectura lui Luis Barragán se caracterizeaza printr-un joc de planuri, culori, lumina si texturi.

Ca o recunoastere a realului talent exprimat prin indeletnicirea care l-a consacrat vine argumentul adus de juriul care i-a decernat in 1980 Premiul Pritzker pentru Arhitectura: "Il omagiem pe Luis Barragán pentru angajamentul sau fata de arhitectura ca expresie a actului sublim al imaginatiei poetice. El a creat gradini, piete si fantani de o frumusete impresionanta, peisaje metafizice pentru meditatie si petrecerea timpului".
Expozitia se tine la Sala Rotonda, Auditorium, Strada Stirbei Voda nr. 1-3

Domo a ajuns pana in Bulgaria!


Domo devine brand multinational. Primul magazin Domo, care trece granita Romaniei, se dechide in Bulgaria la Plovdiv, in cladirea primului hypermarket Kaufland din tara vecina. Domo devine astfel primul retailer din categoria sa care face acest pas important.
Noul magazin DOMO are 500 mp si isi propune ca intr-o piata provocatoare sa implementeze un concept de retail modern si va aduce o pata de culoare in peisajul retailului de electrocasnice si electronice din Bulgaria.
Urmatoarele doua magazine Domo in Bulgaria se vor deschide la Sofia si Haskovo in luna mai, iar pana la sfarsitul anului sunt programate alte sase deschideri. "Suntem mandri ca partenerul nostru Kaufland a ales sa colaboreze cu Domo si in Bulgaria, in loc sa atraga un retailer local din domeniu. E o recunoastere a parteneriatului de succes pe care l-am dezvoltat in Romania, a bunelor relatii bazate pe transparenta, deschidere, flexibilitate, dar si a performantelor remarcabile obtinute de ambele parti in acest parteneriat", a spus Lorand Szarvadi CEO Domo.

Dispecerat pentru betoane


Carpat Beton, divizia de betoane din Romania a Grupului HeidelbergCement, are de acum si un dispecerat de preluare a comenzilor. Acesta va lua in primire solicitarile aferente tuturor celor trei statii de betoane detinute de Carpat Beton in Bucuresti: din Bulevardul Timisoara, Mogosoaia si Pantelimon, si va transmite comenzile catre statia cea mai potrivita cerintelor clientului. "In cazul unor comenzi semnificative, carora o singura statie de betoane nu le poate face fata, prin intermediul dispeceratului se pot face livrari simultane din toate cele trei statii din Bucuresti", a declarat Mihnea Stoian, director general Carpat Beton.

Camex Chisinau


Din anul 2003, compania AB Plus este prezenta cu marca Camex si in Chisinau. Astfel de ieri 15 martie si pana la 18 martie, sub pavilionul Camex firme din domeniul constructiilor din Romania interesate de piata din aceasta zona, participa la Expozitia Internationala Moldoconstruct, ce se desfasoara la Chisinau. Aflata la ce de-a XI-a editie, Expozitia Internationala Moldoconstruct acopera urmatoarele arii de interes pentru constructii: amenajari, decoratiuni, instalatii, financiar, mobilier, proiectare si arhitectura, servicii conexe.
×
Subiecte în articol: arhitectura domo