x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ambientul în care învaţă copilul tău contează!

Ambientul în care învaţă copilul tău contează!

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    12 Sep 2009   •   00:00
Ambientul în care învaţă copilul tău contează!

Numai mâine nu-i poimâine! Şi poimâine începe şcoala! De luni se deschide un nou capitol din viaţa şcolarilor şi a preşcolarilor. Un nou an şcolar, la sfârşitul căruia toţi cei implicaţi în procesul educaţional, de partea acelora care acumulează informaţie, se vor găsi mai mult sau mai puţin informaţi şi educaţi, după interesul manifestat de fiecare.



Cu siguranţă că pentru părinţi una dintre cele mai mari satisfacţii este aceea de a-şi vedea puiul învăţând şi descurcându-se de minune la şcoală. Este de ajuns pentru asta să vă gândiţi puţin şi să constataţi că, nu de puţine ori, tot auziţi în jurul vostru lamentările bieţilor părinţi, exasperaţi că ai lor copii nu se ocupă de şcoală atât cât ar trebui. E drept că unele sunt justificate şi altele nu, după cum mulţi dintre părinţi şi-ar dori să-şi vadă copilul numai şi numai învăţând cât e ziulica de lungă!

Aceasta fiind starea de fapt, locul în care copilul îşi face temele şi studiază capătă o importanţă deosebită, trebuind să-l atragă pe acesta şi să contribuie eficient la această activitate. O activitate care nu e deloc uşoară, cu precădere pentru cei mai mici atât de atraşi de joacă.

Privitor la o casă, locul în care copilul îşi petrece timpul studiind, dormind, jucându-se etc. constituie o funcţiune de sine stătătoare care trebuie tratată cu simţ de răspundere, fiindcă este unul dintre factorii ce contribuie la dezvoltarea lui. Este motivul pentru care în acest număr am pregătit câteva materiale dedicate dotării corespunzătoare a unei astfel de funcţiuni, luând în considerare printre altele, chiar şi sfatul unui psiholog. Vei descoperi, de asemenea produse inedite, foarte atractive, spunem noi, care pot să facă din încăperile dedicate pe rând: preşcolarilor, boboceilor sau a "şcolarilor consacraţi" nişte spaţii prietenoase în care să le placă să-şi petreacă timpul.

×
Subiecte în articol: editorial