x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Arhitectură de inspiraţie interbelică

Arhitectură de inspiraţie interbelică

de Georgiana Teodorescu    |    08 Mar 2008   •   00:00

Proiectul de casă prezentat astăzi s-a născut din ideea de delimitare a două zone dinstincte din locuinţă, rezultate din restricţiile urbanistice pe care le are lotul deţinut de proprietar.

Concept de casă adaptabilă oricărei zone

 

Proiectul de casă prezentat astăzi s-a născut din ideea de delimitare a două zone dinstincte din locuinţă, rezultate din restricţiile urbanistice pe care le are lotul deţinut de proprietar. Se propune astfel o separare a zonei “vizibile” a casei (destinată primirii oaspeţilor şi activităţilor de peste zi) – faţada la stradă – de zona intimă în care se doreşte obţinerea unei senzaţii de protecţie vizuală, de intimitate şi confort maxim.

Ahitectura propusă urmăreşte realizarea unei direcţionări a privitorului către o zonă de interes – o incintă în care se află grădina, piscina şi terasele generoase – prin crearea unui adevărat ecran de sticlă în partea de casă destinată activităţilor de zi. Zona vitrată are drept scop aducerea naturii mai aproape, pentru a obţine o continuitate a spaţiului, o senzaţie de protecţie confortabilă, fără a separa brutal interiorul de exterior.

Asemenea conceptului specific arhitecturii japoneze, casa orientează privitorul către zone special create, pentru a reprezenta frumosul distinct, pe fiecare funcţiune în parte.

 

Organizarea spaţiului

Această locuinţă unifamilială distribuie pe parter o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 120 mp. Zona de zi oferă gruparea optimă a spaţiilor, raportate la viaţa modernă: livingul, zona de conversaţie-lectură şi sufrageria sunt în legătură directă cu barul şi cu bucătăria, totul formând un ansamblu de spaţii deschise, cu forme orientate dinamic în contrast cu rectangularitatea exteriorului.  Zona de noapte sau zona privată distribuie pe acelaşi plan dormitoarele, separate de living prin spaţii-tampon care beneficiază şi ele de orientarea spre zona exterioară de interes. Terasa spaţioasă permite o bună vizibilitate a peisajului.

Este în ansamblu o arhitectură ce poate fi dezvoltată în funcţie de cerinţele beneficiarului, concepută fără a necesita costuri deosebite şi generată din spectacolul dat de jocul de volum, de forma blândă a acoperişului, de texturile materialelor folosite, culorile şi umbrele pe care volumul le capătă în lumină.

 

Toate drepturile rezervate S.C. NEW TECH DESIGN – Birou de Arhitectură SRL. Orice modificare, copiere, utilizare de către un terţ sau similitudine estetico-funcţională ce va rezulta dintr-un alt proiect executat de alţi specialişti va fi considerată încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ce aparţine Proiectantului

 

270 euro/mp

preţ de execuţie la roşu recomandat de proiectant.

Proiect conceput de New Tech Design – Birou de Arhitectură, arhitect Gabriel Georgescu,

tel. 0722.414.867; 0745.768.414

×
Subiecte în articol: zonă proiect de casă