x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Aromă de sărbătoare

Aromă de sărbătoare

de Alina Iancu    |    03 Dec 2010   •   21:10
Aromă de sărbătoare

Vă mai amintiţi cum era luna decembrie în copilărie, atmosfera de sărbătoare, nerăbdarea cu care aşteptam momentul în care toată casa va fi împodobită şi mai ales neastâmpărul cu care îl aşteptam pe MoşulĂ Probabil că da şi pentru că de câţiva ani buni decoraţiunile şi chiar brazii încep să apară pe piaţă de la început de decembrie, vă propunem un material despre locurile din care puteţi cumpăra tor ce aveţi nevoie pentru a recrea încă de pe acum atmosfera copilăriei din preajma Sărbătorilor de iarnă.

 

Vine Moş Nicolae

Mici sau mari, cu toţii ne bucurăm de venirea Moşului, dar pentru copii, acesta este un eveniment cu totul deosebit. Indiferent de natura cadoului, cei mici se vor bucura întotdeauna că Moşul nu i-a uitat sau că au găsit în ghetuţe altceva decât mult temuta nuieluşă destinată celor neastâmpăraţi. Cadouri se găsesc în această perioadă peste tot şi, în funcţie de buget, aveţi de ales între jucării de pluş, lego, puzzle, avioane şi maşini cu telecomandă, roboţi, căţei şi alte fel de fel de creaturi care vorbesc şi învaţă de la copilul tău să execute comenzi şi să se joace diferite jocuri. Pentru fetiţe, gama este la fel de variată: păpuşi tip Barbie, bebeluşi care plâng cu lacrimi adevărate, râd, gânguresc şi chiar beau ceea ce au în biberon, castele din plastic pentru păpuşi, ponei din pluş care se mişcă. Marile magazine pun la dispoziţie şi jucării dedicate bebeluşilor care pot fi folosite atât în pătuţ, cât şi în cadă, la băiţă.

Părinţii cu dare de mână pot opta şi pentru piese de mobilier noi pentru camera copiilor. Cel mai căutat este mobilierul special proiectat pentru salvarea spaţiului. Este vorba despre mobilierul compact care reuneşte într-un singur corp patul, biroul şi dulapul, cu un design atrăgător, care de cele mai multe ori poate fi personalizat în funcţie de preferinţele copilului. Tot în această categorie se înscriu şi piesele de mobilier, care se transformă din pat în birou, din dulap în pat sau din canapea în paturi supraetajate. Pe piaţă se găsesc, de asemenea, paturi care pot fi ajustate în funcţie de înălţimea copilului. Astfel, se salvează nu numai spaţiu, ci şi bugetul.

 

Decoraţi-vă casa în spirit de sărbătoare

De câteva săptămâni în magazinele dedicate decoraţiunilor majoritatea produselor sunt dedicate acestei luni, aşă că nu va fi deloc greu să găsiţi câteva care să se potrivească locuinţei dumneavoastră şi care să vă ajute să creaţi atmosfera de sărbătoare. Cele mai răspândite par a fi produsele ceramice cu suport pentru lumânări: globuri, căsuţe, Moş Crăciuni, florile artificiale în nuanţe de verde, roşu şi alb, fundiţe, lumânări parfumate sub formă de brad, ren sau Moş. Nu uitaţi nici de ornamentele pentru masă, care de cele mai multe ori sunt realizate din crenguţe şi conuri de brad artificiale, globuri  şi fundiţe. Pentru curţi şi terase puteţi cumpăra perdele de lumini, decoraţiuni cu led sau figurine luminoase. Cele mai populare sunt oamenii de zăpadă sau sania Moşului trasă de reni.

Albul este culoarea care predomină, urmat de roşu, argintiu, auriu şi roşu, dar nu lipsesc nici decoraţiunile în nuanţe de verde, albastru, mov sau negru. Asiguraţi-vă că tot ceea ce cumpăraţi face parte din aceeaşi paletă de nuanţe ca şi restul decoraţiunilor din casă ori a mobilei. Oricât de frumoasă ar fi o decoraţiune, farmecul ei se pierde dacă nu face parte din restul decorului. Trebuie să se încadreze atât din punct de vedere al culorii, ci şi al formei.

×
Subiecte în articol: casa ne-am interesat pentru tine