x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Balustrada din lemn, completarea estetică și practică pentru o scară de interior

Balustrada din lemn, completarea estetică și practică pentru o scară de interior

12 Sep 2018   •   15:37
Balustrada din lemn, completarea estetică și practică pentru o scară de interior

În proiectarea unei scări de interior pentru casă sau orice tip de spațiu comercial, un detaliu de avut în vedere se referă la construcția balustradei. Acest element de completare nu poate fi ignorat; la rândul său, balustrada trebuie să îndeplinească aspecte practice și estetice în egală măsură. Rolul său este unul complex și depinde în alegerea sa de caracteristicile scării în sine, aleasă în prealabil.

Balustrada menține mai degrabă un rol de protecție pentru cei care folosesc scara, fiind un punct de sprijin. Rolul decorativ este în plan secund însă important și el, însemnând necesitatea ca balustrada să completeze stilul scării, să fie din aceleași materiale, iar designul în sine îmbunătățit cu tot felul de forme, culori, elemente decorative, deși nici varianta simplă nu este de ignorat.

Balustrada din lemn

În variantele actuale, există posibilitatea de a crea orice tip de balustradă, după specificațiile clare date de solicitant. Combinația de materiale, eleganţa stilului, controlul bugetului sunt aspecte de interes pentru cei în căutarea unui proiectant. Se distinge în acest sens www.dippanels.ro. Un brand cu reputație pe nișa aceasta, specialiștii de la Dippanels propun soluții diverse în privința scărilor de interior din lemn, balustradele fiind de asemenea disponibile.

Balustradele de interior pot fi create din diverse materiale, de la lemn la inox, sticlă, fier etc. Însă dintre aceste opțiuni se distinge balustrada lemn, o opțiune ce favorizează din varii puncte de vedere. Ca aspect, este considerată un stil clasic, atemporal, ce se potrivește în mai toate casele. Mai cu seamă dacă va fi vorba de o balustradă simplă, aceasta se va integra cu succes în orice plan arhitectural.

Ce pledează în favoarea unei balustrade din lemn

Din punct de vedere ornamental pot exista artificii care să facă din balustrada din lemn un element decorativ. Alții mizează pe iluminare, atât pentru partea practică, cât și pentru a pune în evidență lemnul în splendoarea sa. Astfel de idei se aplică cu succes.

Balustrada din lemn permite alegerea dintr-o mare de culori. Cei de la Dippanels dispun de balustrade din lemn de fag sau stejar ce se pot menține în tonurile de culoare specifice lemnului, însă oferă și uleiuri de colorare ce permit astfel alegeri ce corespund cu orice preferință, fie pentru a integra balustrade în tematica culorii scării, similar cu parchetul, mobilă etc., fie pentru a fi un contrast cu aceste elemente.

Per total este un material rezistent și prin textura sa are un farmec aparte. Nu se va demoda niciodată, de unde și dorința de a face parte din scara de interior a unei locuințe creată cu bun gust.

Opțiuni de la Dippanels

Balustrada Line este simplă și elegantă, având avantajul unui montaj facil, datorită conceptului lor, Smart Cover. O altă opțiune este mâna curentă din fag sau stejar în formă de „U” ce se poate alege pentru orice tip de suport (metal, sticla etc.). Dispune de stabilitate și rezistență și prin stilul său minimalist este o variantă apreciată.

Este de preferat ca balustrada să fie o alegere luată la comun cu scara casei. Asta pentru că proiectarea complexă de acest gen permite crearea unui stil omogen. Este cu atât mai practic și din punct de vedere al montajului. Cele două elemente se completează unul pe celălalt, balustrada poate reda ideea aceasta și fără să incomodeze, ci dimpotrivă să fie practică, va fi de dorit în măsură în care spațiul și tipul de scară permit.

Pentru orice opțiune ar avea solicitantul, fie că este balustradă din lemn de fag sau stejar, de tip U sau completa, garanția produsului va fi aceeași, de 24 de luni. Acest lucru nu poate decât să încânte și să ofere un plus de încredere că alegerea făcută este una calitativă și corespunde cu standardele dorite.

Notă finală

De la clasic la modern, lemnul este mereu o alegere inspirată. Poate crea un efect spectaculos și deși pentru unii pare să fie un detaliu, în fapt este o dotare ce permite ca utilizarea unei scări interioare să fie mai facilă și stabilă. O balustradă din lemn este favorită în listele de opțiuni, putând fi integrată cu succes în diverse tipuri de casă.

Pentru soluții optime, Dippanels.ro pune la dispoziție opțiuni de scări interioare completate de balustrade din lemn. Consilierea primită poate fi punctul decizional astfel că se recomandă consultarea paginii oficiale în vederea obținerii informațiilor necesare.

×