x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Beneficiile florilor zi de zi

Beneficiile florilor zi de zi

24 Apr 2010   •   00:00
Beneficiile florilor zi de zi

Primăvara e atât frumoasă şi datorită florilor minunate care răsar acum din toate părţile!

Natura a explodat de prospeţime şi verdeaţă, anunţând parcă că a venit vremea să ne înveselim şi sufletele şi nu în ultimul rând locuinţa, cumpărându-ne, sau oferind celor dragi, ghiocei, frezii, brânduşe, zambile, brebenei şi narcise.
Privitor la florile de primăvară, sunt câteva sfaturi pe care avem să le dăm, pentru ca tu să te poţi bucura mai mult şi... mai bine de frumuseţea şi prospeţimea lor.

­ Florile de primăvară sunt mai fragile decât altele, astfel că nu rezistă prea multe zile în afara mediului lor natural. Pentru a le păstra cât mai bine, vaza trebuie ţinută la loc răcoros, mai departe de calorifer sau de altă sursă de căldură. Apa trebuie schimbată des, o dată la două zile. Codiţele trebuie şi ele tăiate periodic, pentru că pot imprima apei un miros neplăcut prin putrezire.

­ Florile puternic parfumate, precum freziile, lăcrămioarele, zambilele sau bujorii, pot afecta calitatea somnului. Ideal este să le scoateţi din camera de dormit.

­ Pentru a avea pe terasă sau în curtea casei flori de primăvară, cumpără bulbi! Alege-i cu atenţie, fiind atentă la aspectul lor, pentru că e important să alegi bulbi sănătoşi şi întregi. Odată aleşi, aceştia trebuie plantaţi imediat sau îi depozitezi într-un loc uscat şi răcoros (8-12 grade C), în lădiţe sau pungi de hârtie.

Zambilele se fac imediat „simţite", la propriu, prin parfumul inconfundabil pe care îl răspândesc. Procedeul de conservare a bulbilor se poate aplica şi zambilelor. Vă sfătuim să lăsaţi bulbii în vasele în care i-aţi cumpărat şi să-i udaţi moderat. Atunci când îi veţi repune în vegetaţie vor înflori din nou.

­Bulbii de lalea rezistă de la an la an, cu condiţia ca toamna să fie scoşi din pământ şi depozitaţi în condiţii corespunzătoare. Paleta coloristică a lalelelor este uimitor de bogată, de la galben, roşu şi alb la variante pestriţe şi la violetul închis, care a dat supranumele de lalea neagră.

PLANTELE ÎN FENG SHUI
În practica Feng shui, plantele şi florile sunt considerate benefice, deoarece ele purifică aerul şi aduc un suflu nou şi proaspăt în fiecare zi. Astfel că întotdeauna este de bun augur să creşti o plantă sau o floare în casă sau în mica ta grădină amenajată pe balcon.

Scopul plantelor şi al florilor este de a genera o energie vibrantă în încăperea în care sunt aşezate, care la rândul ei dă naştere unui bun Feng shui al locului respectiv. Plantele de interior curăţă, purifică energiile blocate şi stagnante. Pe de altă parte, ele reprezintă un „barometru" al stării de sănătate şi prosperitate a casei tale.

Plantele şi florile sănătoase reprezintă o cale de a acumula energie pozitivă. O grădină frumoasă, amenajată în exteriorul sau în interiorul casei, în care plantele cresc frumoase şi viguroase, este cel mai bun indiciu că acea casă se bucură de un bun Feng shui. O casă cu plante şi flori sănătoase reflectă o casă în care energia este deosebit de benefică. Această energie este sinonimă cu un chi vibrant care aduce: sănătate, longevitate, prosperitate şi fericire.

articol realizat cu sprijinul flori de lux

×
Subiecte în articol: mereu verde