x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Birou si locuinta in aceeasi cladire

Birou si locuinta in aceeasi cladire

de Georgiana Teodorescu    |    28 Dec 2006   •   00:00
Birou si locuinta in aceeasi cladire

Solutie ideala de inglobare a locului de munca si a locuintei in aceeasi constructie amplasata pe un teren mic in centrul Capitalei.

PROIECT DE CASA

Solutie ideala de inglobare a locului de munca si a locuintei in aceeasi constructie amplasata pe un teren mic in centrul Capitalei.

Cu o suprafata construita desfasurata de 312,65 mp, constructia prezentata a fost conceputa pentru un teren de forma poligonala, cu suprafata de 450 mp. Ea se desfasoara pe doua niveluri, parter si etaj si este impartita functional in doua zone distincte: locuinta individuala si birou de proiectare.

Distribuirea spatiilor. La parter, partea de locuinta este formata din hol, casa scarii, grup sanitar, bucatarie, loc de luat masa si living. Zona biroului se compune din vestibul, loc asteptare (conferinte, prezentari), birou proiectare, chicineta. Etajul este alocat in totalitate functiunii de locuit si desfasoara 2 dormitoare deservite de o baie, hol, casa scarii, dormitor matrimonial cu baie proprie si 2 terase.

Detalii tehnice. Structura de rezistenta a constructiei este cu stalpi, centuri si plansee din beton armat cu zidarie de caramida de 35 cm si termoizolatie din polistiren expandat de 5 cm. Acoperirea se face in terasa necirculabila. Finisajele exterioare folosite la acest obiectiv urmaresc realizarea unui aspect care sa fie in concordanta cu cadrul natural si cu constructiile realizate in zona. Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit". Se vor folosi zidarii si placaje din caramida pe anumite zone ale fatadei, si placaj de piatra pentru soclu.

Pardoseli exterioare sunt placate cu dale ceramice, culoarea naurala a pamantului ars, iar aleile pietonale pardosite cu material ceramic similar.

Instalatia de incalzire generala a spatiului construit este complet automatizata, agentul termic: apa calda 60-70°C, iar centrala termica proprie este pe gaz metan. Reteaua de distributie a agentului termic este formata din conducte cu o pompa, coloane cu vase automate de aerisire. Corpurile de incalzire statice folosite sunt niste radiatoare de aluminiu cu ventile pentru aerisire
Finisaje interioare
Pardoselile ce se vor realiza sunt pardoseli calde - parchet (pentru dormitoare si living) si pardoseli reci - din gresie ceramica (pentru restul incaperilor si al teraselor). Peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, gletuiti cu glet de ipsos si finisat cu zugraveli lavabile, in culori de apa. Tavanele vor fi finisate asemanator cu peretii. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara propusa este din lemn stratificat cu geam termopan.
Pardoselile exterioare sunt dale ceramice de culoarea naturala a pamantului ars, iar aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar
62.530 euro
Pret la rosu, recomandat de arhitect.
Proiect conceput de arhitect Eugen Visan Tel. 0723.027.642
×