x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Camera copilului – un întreg univers

Camera copilului – un întreg univers

03 Dec 2010   •   21:04
Camera copilului – un întreg univers

141010-mg-3644.jpgMaine seară vine Moşul, iar cei mici sunt deja plini de nerăbdare în aşteptarea lui, aşa că trebuie să te gândeşti bine la ce va primi, astfel încât darul să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Camera unui copil nu este doar o simplă încăpere, ci un întreg univers în care el se joacă, creşte şi se formează, se odihneşte, învaţă şi petrece timp împreună cu voi sau cu prietenii lui. De aceea, ar fi o idee bună să încerci ca prin intermediul lui Moş Nicolae să îi creezi atmosfera de care are nevoie. Amenajarea unui astfel de interior trebuie să fie tratată cu multă atenţie şi presărată cu multă dragoste. În timp ce alegi tot ce ştii că îi place ar trebui însă să ţii cont de câteva reguli importante în asamblarea elementelor acestei mici lumi.

Cel mai important element în decorarea unei astfel de camere este culoarea. În general, majoritatea părinţilor aleg nuanţe de roz sau bleu dacă micuţul lor este fetiţă sau băiat, însă acestea nu sunt singurele opţiuni. Sugestia noastră este să se aleagă culori pale, dar luminoase în acelaşi timp, naturale, calde şi, cel mai important, vesele. Nu ezita să foloseşti combinaţii din mai multe culori sau să dai pereţilor accente de culoare folosind şabloane sau stickere decorative cu personajele lor preferate din desene animate. Vor fi înconjuraţi astfel de elemente familiare, care le vor umple zilele de bună dispoziţie.

Poţi folosi, de asemenea, butoni pentru sertare sau dulap în formă de animăluţe. Înlocuieşte prizele sau întrerupătoarele din cameră cu unele în formă de steluţă sau floare. În magazine se găsesc veioze sau aplice în forme de buburuze, ursuleţi şi alte animăluţe şi poţi înlocui clanţele la uşi cu unele în formă de tigru sau balenă. 

Pentru a-i crea prinţesei tale o cameră ca în poveşti poţi cumpăra voal roz, alb sau lila din care să îi faci un baldachin minunat. Nu uita să asortezi nuanţa voalului cu cea a perdelelor.

Pentru băieţei poţi folosi un covor cu model de teren de fotbal, şotron sau o mochetă cu şină de tren pe care se va putea juca ore în şir cu maşinuţele sau trenuleţul preferat. De asemenea, galeria de perdele poate fi ornată cu capete în formă de avion.

O altă soluţie de amenajare extrem de potrivită pentru cei mici este alegerea unui tapet cu diverse modele care se găsesc acum cu multă uşurinţă în magazine: eroi de acţiune, prinţese sau alte imprimeuri colorate şi amuzante.

• Articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage

×
Subiecte în articol: casa bricolaj