x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Camera de baie pentru relaxare

Camera de baie pentru relaxare

de Adela Parvu    |    06 Apr 2006   •   00:00
Camera de baie pentru relaxare

In cautarea de solutii pentru amenajari, multi se gandesc ca pentru o baie sunt, indiscutabil, necesare ca finisaje, exclusiv, faianta si gresia.

AMENAJARI ORIGINALE
In cautarea de solutii pentru amenajari, multi se gandesc ca pentru o baie sunt, indiscutabil, necesare ca finisaje, exclusiv, faianta si gresia. Deseori o imbinare a acestor materiale ceramice face ca ambientul rezultat sa fie unul rece si prea putin personal. Dar cerintele din ziua de azi sunt din ce in ce mai variate, ceea ce se traduce si prin adaptarea decorului. Arhitectul Lucia Moisescu rastoarna perceptia asupra baii si o transforma intr-un spatiu dedicat relaxarii.

ATMOSFERA RECONFORTANATA

Desigur, multi se intreaba ce poate insemna relaxare intr-o camera de baie, dar iata ca arhitectul a gasit raspunsurile la o atenta discutie cu beneficiarul. De ce sa nu recunoastem ca multi dintre noi folosesc baia pentru infrumusetare? Cate femei nu incalca regula producatorilor de cosmetica si isi tin fardurile in aceasta incapere? De ce? Pentru ca este mai comod, mai placut, mai intim. O alta tema este cea a cititului. Multi dintre noi obisnuim sa citim in baie, fie in cada, fie pe vasul de WC. Atunci de ce sa nu cerem arhitectului sau designerului o solutie pentru o pardoseala placuta? Si asa ne putem trezi ca lemnul poate fi folosit cu mare efect si in baie.

Sunt cazuri in care dorim sa incercam aromoterapia, sa ne rasfatam cu o baie cu spuma sau pur si simplu sa ne toaletam in aceasta incapere dedicata igienei personale. O bancheta fixa cu cateva perne decorative s-ar putea sa ne prinda bine atunci cand ne facem manichiura sau pedichiura. Iar daca vrem sa adaugam o tusa personala ambientarii, in locul draperiei de plastic, putem atarna una textila legata cu un ciucur elegant.

Imbinarea materialelor, a culorilor si texturilor, prezenta obiectelor de decor creioneaza imaginea unei bai deosebite. Chiar daca obiectele sanitare sunt obisnuite, finisajele scot din anonimat incaperea

Oricine ce-ar spune, aceasta camera de baie iese din standarde nu numai prin finisaje si solutii ce vin in intampinarea asteptarilor beneficiarilor, ci si prin forma ei. Volumele pe rotund vin sa sparga tiparele si sa exploateze excelent spatiul de la mansarda casei, acolo unde este situata aceasta baie. O lucrare frumoasa, de-a dreptul inspiranta, semnata de Lucia Moisescu.
×
Subiecte în articol: baie