x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Care sunt plantele care ne purifică aerul din locuință

Care sunt plantele care ne purifică aerul din locuință

19 Mar 2018   •   17:31
Care sunt plantele care ne purifică aerul din locuință

Sunt anumite plante care au capacitatea de a filtra aerul din casele noastre și de a-l face curat.

Nu are importanță frecvența cu care aerisim casa ca aerul să nu fie totalmente curat. Din fericire există soluții la îndemână pentru a remedia acest lucru în mod facil și ieftin.

”Petrecem foarte mult timp în interior, la birou sau acasă, unde există o sumedenie de lucruri care contribuie la poluarea aerului, de la produsele de curățat până la mobilierul din jurul nostru, tapițeriile sau chiar covoarele”, a explicat Kelsie Hayes, specialistă în flori.

”Vestea bună este că există plante de interior care pe lângă faptul că sunt frumoase ne și purifică aerul”, a mai spus Hayes.

Ce plante să alegem pentru a avea aer curat în casă

Kelsie numește aceste plante ”uzine de dezintoxicare” și au capacitate remarcabilă de a absorbi toxinele prezente în aer și pe care le transformă ăn oxigen iar cu cât avem mai multe astfel de plante în casă, cu atât aerul va fi mai curat. Printre cele recomandate de Kelsie se numără: Aloe Vera, Limba Soacrei, Ficusul, Feriga sau Planta Păianjen.

Pe lângă faptul că aceste plante ne purifică aerul sunt și destul de ușor de întreținut. Este suficient să le punem la lumina soarelui și să le udăm o dată pe săptămână.

Aloe Vera

Limba Soacrei

Ficus

Feriga

Planta Păianjen

 

×