x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa ca o carte de vizita

Casa ca o carte de vizita

11 Mar 2005   •   00:00

JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
Carte de vizita / Juridic / Financiar / Imobiliare / Exercitiu de design in propria casa / Bucataria, mai mult decat locul de servit masa / Paziti-va viata si afacerea! / Bine ati venit! / Masa, de ieri pana azi / Parc in miniatura / Evenimente
SUMAR

Editorial - DIANA ROATA

Cu speranta ca am reusit sa intram in casele dumneavoastra si ca v-ati familiarizat cu primul numar al suplimentului nostru, o sa continuam sa va oferim sugestii despre ambientarea spatiului unde locuiti. Este Martie, luna mamei, iubitei - ziua femeii!

O sa va intrebati de ce am ales in acest numar sa va prezentam si sa va vorbesc despre bucatarii, intr-un secol in care femeile nu mai petrec, ca bunicile noastre, mult timp in bucatarie?

Ca romani, iubim nu atat sa stam mult in bucatarie, ci sa pregatim feluri alese pentru oamenii din jurul nostru, pe care ii iubim.

Bucataria fie ca este un spatiu deschis sau nu, e un spatiu de reuniune a familiei. Astfel, pentru proiectarea unei bucatarii functionale trebuie avuti in vedere mai multi factorii.

Principala functiune a unei bucatariei este locul pentru gatit. Dar pe langa aceasta mai indeplineste si altele cum ar fi: locul de depozitare a obiectelor necesare prega tirii si servirii mesei, locul de luat masa, locul de intretinere, spalare.

O categorie importanta sunt dotarile acestora ce constau in mobilier si utilaje. Mobilierul este compus din corpuri de depozitare peste care se asaza blatul de lucru.

Puteti alege clasica bucatarie din lemn sau una moderna in combinatii de sticla cu aluminiu etc. La fel de variata este si paleta cromatica incepand cu mobilierul si terminand cu pardoseala si peretii. Folosirea constienta a culorilor intr-o bucatarie este determinanta pentru stilul incaperii. Sunt posibile doua extreme: o suprafata sterila prin folosirea metalelor, a nuantelor de gri, cu suprafete lucioase in culori ca rosu, verde puternic, sau o atmosfera rustica, data de folosirea materialelor naturale, cu plante si cu amplasarea obiectelor de lucru la vedere ca intr-o expozitie. Intre cele doua extreme se poate situa orice solutie. De fapt, bucataria va trebui sa se incadreza in stilul locuintei, caracterul sau fiind determinat si de legarea ei sau nu de camera de zi.
COLECTIA - JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI
×