x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa de lemn cu suprafata de 90mp

Casa de lemn cu suprafata de 90mp

de Adela Parvu    |    29 Sep 2005   •   00:00
Casa de lemn cu suprafata de 90mp
ARHITECTURA PENTRU FAMILIE
Confort necesar grupat eficient In spaTii mici Cine doreste sa-si construiasca o casa de odihna poate sa o faca repede, frumos si bine, fara costuri exagerate. Asta, daca nu se urmareste ceva opulent, interioare cu suprafete mari si finisajele luxoase, cum viseaza multi. O astfel de casa economica din multe puncte de vedere (financiar, solutie de incalzire) poate fi folosita si pentru locuire permanenta. Este o alternativa excelenta pentru constructiile din paianta, cum sunt multe de la tara si chiar de la periferiile oraselor.

Construita intr-o zona submontana, aceasta casa este locuita in perioada vacantelor sau ocazional la sfarsit de saptamana. Este ridicata pe structura integral din lemn, iar finisajele sunt de asemenea preponderent din acest material natural. Proportiile echilibrate intre parter si mansarda, balcoanele si lucarna evidentiate in volumetria casei, panta acoperisului sunt elemente care contureaza imaginea simpatica a constructiei. Ceea ce este cu totul deosebit la aceasta casa, ceea ce o evidentiaza este dimensiunea ei redusa. De aceea se preteaza pentru loturi de teren mici, laturile casei fiind aproximativ de 6 si respectiv 7 metri. Ambele niveluri nu masoara in total ca suprafata cu tot cu balcoane mai mult de 100 metri patrati. Si totusi interiorul este mult mai confortabil decat un apartament generos de bloc, care costa mai mult.

Pentru o organizare eficienta, la parter exista un singur spatiu mare in care coexista bucataria, sufrageria si camera de zi. Scara interioara este bine pozitionata, astfel incat sa nu ocupe mult loc si evident face posibil accesul catre mansarda. Aici se afla doua dormitoare, baia si un spatiu de depozitare.

RAPIDITATE IN EXECUTIE


Desi pare greu de crezut, o astfel de casa poate fi construita fara probleme si pe timp de iarna. La dimensiunile medii pe care le are, poate fi ridicata la cheie in maximum doua luni. Pretul unei asemenea case este de 25.000 de euro, pret furnizat de firma Bianca International. In costul total sunt incluse toate finisajele interioare si exterioare, invelitoarea, tamplaria si, de asemenea, instalatiile de la interior.

PLACARE EXTERIOARA


Pentru zidurile exterioare de la nivelul parterului s-a folosit un material cu proprietati termoizolante. Este vorba despre un sistem de fatade false realizat cu ajutorul unor piese de placaj din masa plastica ce imita aspectul lambriurilor de lemn. Este o solutie foarte binevenita, mai ales la casele de vacanta care nu sunt locuite in permanenta si ca atare se degradeaza mai repede in lipsa intretinerii lor constante. Aceste fatade false au o durata de viata foarte lunga, unii producatorii asigurandu-si clientii de o garantie valabila pe 40 de ani. Elementele lamelare se pot monta usor si foarte repede chiar de catre proprietari. Montajul lor este posibil si pe timp de iarna sau vreme ploioasa. Pretul unui astfel de finisaj, furnizat de o firma din Bucuresti, este de aproximativ 200.000 de lei vechi, in functie de culoarea lambriurilor.

  • Mansarda cu balcoane total - 54,1 mp
  • Dormitor - 10,8 mp
  • Dormitor cu dressing - 16,1 mp
  • Baie - 3,4 mp
  • Hol - 2,85 mp
  • ×
    Subiecte în articol: casa