x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casă modernă cu parter şi etaj mansardat

Casă modernă cu parter şi etaj mansardat

26 Iul 2007   •   00:00

Locuinţa propusă astăzi este amplasată in Comuna Mogoşoaia, Judeţul Ilfov, intr-o zonă intravilană cu loturi individuale. Suprafata de teren ocupată de noua construcţie va fi de 123,00 mp cu un regim de inălţime P+M.

Maxim de funcţionalitate in 196 mp utili

Locuinţa propusă astăzi este amplasată in Comuna Mogoşoaia, Judeţul Ilfov, intr-o zonă intravilană cu loturi individuale. Suprafata de teren ocupată de noua construcţie va fi de 123,00 mp cu un regim de inălţime P+M.

Intrarea principală in locuinţă se face printr-un vestibul spaţios (23,00 mp) care se deschide spre living şi locul de luat masa (35,20 mp). Bucătăria este clasică, separată de celelalte funcţiuni din zona de zi.

La parter se mai află un birou (14,20 mp), un grup sanitar (5,00 mp) şi un spaţiu de depozitare. Etajul este rezolvat intr-un mod aparte. Aici, pe lăngă cele două dormitoare cu băi şi dresinguri proprii, s-a mai realizat un loc de relaxare secund de 27 mp.

Â

Elemente tehnice

Finisajele interioare sunt realizate prin pardoseli de gresie in bucătărie, băi, holuri, vestibul şi parchet in dormitoare şi birou. Pereţii vor fi zugrăviţi cu vopsele lavabile, iar tămplăria interioară se va realiza din lemn ignifugat şi tratat antiseptic. Finisaje exterioare sunt realizate prin tencuială drişcuită peste care se va aplica vopsea lavabilă de culoare albă. Tămplăria exterioară va fi din PVC cu aspect de lemn - culoare maro roşcat (mahon) cu geam termopan, iar invelitoare va fi din ţiglă "BRAMAC" cărămiziu.

Structura de rezistenţă a clădirii este din zidărie portantă de cărămidă cu sămburi, pile, diafragme, centuri, grinzi, planşee, scări şi buiandrugi din beton armat. Alimentarea cu gaze şi energie electrică va fi racordată la reţelele existente in zonă. Incălzirea se va realiza printr-o centrală termică proprie amplasată mural intr-o cameră la parter. Atăt alimentarea cu apă, căt şi sistemul de canalizare vor fi rezolvate in cadrul lotului.

Către arhitecţi

Jurnalul Naţional, prin suplimentul Jurnalul casei mele, vine in sprijinul arhitecţilor prin rubrica "Proiect de casă", in care ii invităm să işi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot apărea in acest format in paginile suplimentului.

Pentru detalii ne puteţi scrie la adresa de e-mail georgiana.teodorescu@jurnalul.ro

25 euro/mp preţ pentru proiectare completă - arhitectură, rezistenţă şi instalaţii

Proiect conceput de arhitect Răzvan Bărsan

telefon: 0724.36.11.01

×
Subiecte în articol: proiect de casă