x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Casa raţional-minimală

Casa raţional-minimală

de Georgiana Teodorescu    |    18 Dec 2010   •   01:07
Casa raţional-minimală

Proiectul prezentat astăzi ilustrează cu unelte stilistice moderne conceptul de locuinţă unifamilială contemporană. Cu funcţiuni desfăşurate pe trei niveluri, parter şi două etaje, construcţia se defineşte prin logică şi organizare atentă a tuturor spaţiilor. Astfel, parterul găzduieşte după formula clasică zona de zi, etajul unu este alocat copiilor prin două dormitoare cu băi proprii, iar etajul doi este în totalitate organizat pentru zona matrimonială: dormitor generos deservit de baie şi dressing şi acces către terasa circulabilă, unde este amplasat un colţ de relaxare cu zonă de lounge şi un jacuzzi.

 

Detalii constructive
Cu o amprentă la sol de 112 mp, casa are o suprafaţă desfăşurată de 268 mp. Amplasarea pe lot nu a impus restricţii speciale, ci doar alipirea la calcan pe una dintre laturi şi alinierea faţadei principale la faţadele celorlalte clădiri de pe stradă.
Din punct de vedere structural, casa a fost proiectată pe cadre de beton armat şi stâlpi, cu pereţi de ghips-carton.
Materialele propuse pentru finisarea construcţiei, atât la exterior, cât şi la interior, sunt în mare proporţie naturale, din punct de vedere cromatic şi compoziţional.

Proiect conceput de arh. Andrei Dozsa, tel. 0788.466.455

×
Subiecte în articol: casa proiect de casă