x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cine sunt "particularii"?

Cine sunt "particularii"?

de Adela Parvu    |    09 Mar 2006   •   00:00
Cine sunt "particularii"?

Cine vrea sa vanda, sa achizitioneze sau sa inchirieze o locuinta primul lucru care-l face este sa cumpere publicatiile care contin anunturi. Omul de buna-credinta, dupa ce consulta temeinic casetutele cu anunturi si le incercuieste pe cele de interes, pune mana pe telefon sa sune. Bineinteles ca mica publicitate care incepe cu "particular vand/ cumpar…" sare in ochi si fiecare se gandeste ca ar iesi in avantaj sa negocieze direct cu proprietarul. Dar surpriza! La celalalt capat al firului cei mai multi oameni de buna-credinta pot constata ca acesti "particulari" se dovedesc a fi agenti imobiliari sau chiar agentii imobiliare. Suni o data, de doua, noua, zeci de ori si nu gasesti un singur "particular". Dupa o astfel de experienta te intrebi ce vrea sa sugere acest cuvant. Oare e vorba de agent imobiliar particular? Poate de particular care vrea o tranzactie printr-o agentie imobiliara? Sau e un anunt mai particular?

Nu stiu voua cum va suna asta, dar mie anunturile care incep cu "particular vand/ cumpar…" imi suna a inselaciune pe fata. Sunt anunturi care te induc in eroare. Tu, ca si cetatean, iti consumi impulsurile telefonice pentru ca esti sigur, conform anuntului, ca la celalalt capat iti va raspunde un cetatean care doreste sa faca un targ cu alti cetateni. Si cand realizezi ca ai fost inselat, indus in eroare, cum reactionezi? Ori inchizi telefonul, ori cedezi mai departe cercului de inselaciuni. Pentru ca daca o relatie de "afaceri" incepe printr-o inselaciune, nu cred ca ea poate continua cinstit si corect, ci la fel de aburitoare ca anuntul. Daca nu exista incredere de la inceputul unui demers imobiliar, cum va mai putea exista aceasta incredere pe parcurs?

Cel mai enervant este ca multe dintre aceste anunturi la sfarsit mai au urmatoarea mentionare: "rog seriozitate". Seriozitate in privinta cui, de ce si pentru ce scop? Seriozitate in a fi fraieri mai departe? Continuu intrebandu-ma: si totusi unde sunt particularii? Mai exista ei oare?

×