x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Colt de Rai

Colt de Rai

28 Apr 2005   •   00:00

VERDE
Gradina amenajata de arhitectul Virgil Isacescu in zona Lacului Snagov constituie o lectie demna de urmat in materie de intimizare a spatiului si diversificare functionala Ferestrele inalte si terasa amenajata in stil rustic, cu mobilier din lemn masiv si fier forjat indulcesc, armonizeaza trecerea dintre casa si curte, ferind de eventualele priviri indiscrete ale vecinilor.

Tocmai in vederea acestei intimizari si izolari a micului univers al gradinii, pe o latura a curtii s-a plantat un sir de pomi inalti, care sa disimuleze zidul casei alaturate. Celelalte laturi sunt inchise de ziduri din sparturi de marmura, cu rolul de a sprijini zonele suprainaltate. Aceste zone au fost create prin depozitarea pamantului excavat la construirea piscinei, pentru a extinde pe verticala spatiul verde.

Suprafata curtii este punctata de cateva zone cu functiuni distincte, unificate de incantatoarea prezenta a plantelor, alese astfel incat gradina sa fie inflorita pe tot parcursul anului.

Chiar in apropierea intrarii a fost conceputa o cascada artificiala ce invioreaza atmosfera, sporind farmecul gradinii. Prezenta trunchiurilor de copac, ce ii dau un aer natural si micul loc de servit cafeaua din spatele ei, cu masa si scaune din butuci, la care se accede pe un sir de pietre special amplasate in bazinul superior al cascadei, confera acestei amenajari o aura de absolut romantism si o nota inedita. De altfel, acest loc a fost conceput pe o zona suprainaltata special pentru a oferi privirii o panorama unica a Lacului Snagov.

La cealalta extremitate a curtii, la capatul unui impresionant strat de flori, sunt amplasate piscina, in a carei apa se reflecta florile de pe margine si "poienita doamnei", o zona discreta pentru picnic sau meditatie, ascunsa privirilor de un fel de "hatis" de tufe si arbusti decorativi. La cea din urma se ajunge urcand cateva trepte de lemn cu aspect rustic, in contrast cu infatisarea oarecum "citadina" a piscinei invecinate.

O gradina ce imbraca perfect casa si o completeaza cu un spatiu romantic, dedicat relaxarii si contemplarii, valorificand la maximum posibilitatile oferite de teren si imprejurimi!

Arhiva Ideal Decor
Foto: Robert David
×