x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa COMBINAŢII CROMATICE REUŞITE/Cum să alegi culoarea pereţilor pentru un ambient relaxant

COMBINAŢII CROMATICE REUŞITE/Cum să alegi culoarea pereţilor pentru un ambient relaxant

de Adela Parvu    |    12 Mar 2009   •   00:00

Camera de zi, denumită şi living (termen preluat din limba engleză) este cea mai reprezentativă încăpere dintr-o locuinţă.



Este şi zona formală a ei, adică aceea unde se primesc oaspeţii casei, dar totodată este şi spaţiul unde familia se reuneşte la finalul fiecărei zile. De aceea modul în care este amenajată această cameră trebuie să îndeplinească cerinţele pentru ambele situaţii: cea cotidiană şi cea ocazională. Pe lângă modul de alegere şi poziţionare a mobilierului, care contează şi din punct de vedere al formei, impactul cel mai mai mare la percepţia unei camere îl au culorile.

ASOCIERI FRUMOASE
Alegeţi întotdeauna nuanţa pentru pereţi în concordanţă cu cea a pardoselii, dar ţinând cont şi de masivitatea şi culoarea mobilierului. Haideţi să luăm câteva exemple, care sunt evidenţiate şi în imagini. Dacă pardoseala este închisă la culoare, iar mobila este preponderent deschisă, mergeţi cu încredere pe tonuri pastelate. Astfel contrastul de culoare va fi realizat între planuri, respectiv cel orizontal al pardoselii şi cel vertical unde se impun vizual piesele de mobilă şi pereţii.

RECE SAU CALD
Pentru a adăuga dinamism şi a conferi personalitate camerei, combinaţi culorile, dar mergeţi pe game similare, adică culori reci sau numai culori calde. Sus în imagine puteţi vedea un mixaj foarte frumos de verde, albastru şi mov. Mai jos nuanţe calde, portocaliu, roşu şi galben. Dacă mobila este închisă accentuaţi puţin culorile, dar nu le închideţi, altfel senzaţia va fi de micşorare a spaţiului.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv