x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Contrast ambiental

Contrast ambiental

28 Apr 2005   •   00:00

INTERIOR
Amenajarile interioare au devenit un domeniu pe cat de complex, pe atat de variat. Arhitectii cu clasa pot aborda diverse tendinte ale modei fara a fi pusi in dificultate, iar un caz concret sunt Marius Turcu si atelierul de arhitectura Avangarda. Va prezentam un interior realizat dupa ultimele canoane ale modei. Folosit cu ingeniozitate, orice spatiu poate fi valorificat la maxim. Asa se procedeaza cu apartamentele de dimensiuni reduse. Daca locuinta este in concordanta cu dorintele proprietarului si, in plus, se afla si intr-o zona foarte buna, atunci se justifica efortul de transformare a unui spatiu redus intr-o locuinta confortabila. Daca toate aceste operatiuni de transformare si adaptare a spatiului sunt un domeniu la care nu exista experienta, atunci cea mai buna varianta este apelarea la un specialist. Asa s-a procedat si in cazul apartamentului din imagini, care, initial, avea doar doua camere si o bucatarie destul de mare, care comunica, printr-o logie, cu exteriorul. Toate incaperile aveau accesul dinspre un hol lung si ingust.

Opinia arhitectului

Pentru o transformare si o amenajare eficienta a spatiului a fost solicitat arhitectul Marius Turcu, de la atelierul de arhitectura Avangarda. Intrucat apartamentul urma sa fie locuit de doua persoane foarte tinere, doar pe perioade scurte de timp, conceptul reamenajarii a fost gandit ca atare. Rezultatul a fost o valorificare la maximum a spatiului.

Zona de zi

S-a eliminat peretele despartitor dintre hol si bucatarie, obtinandu-se astfel un spatiu mai larg prin contopirea dimensiunilor bucatariei cu a holului. Aici a fost amenajata camera de zi cu bucatarie deschisa.

Nuantele mobilierului sunt in contrast: maro al esentei lemnului, wenge si crem. In apropierea bucatariei a fost amenajat un loc de luat masa minimal, pentru doua persoane. Adica o masuta rotunda cu doua scaune, piesele avand un design foarte modern, intr-un contrast special de texturi: metal cu material textil. Mobilierul a fost realizat pe comanda, in Italia. Pentru locul de conversatie s-a achizitionat o canapea din piele, marca Natuzzi, in imediata apropiere aflandu-se o lampa de aceeasi culoare (crem) si aceeasi marca.

De asemenea, arhitectul a optat pentru accesorii in nuante deschise (covoare, perdele, lampi). In plus, mai exista un detaliu care scoate in evidenta contrastul maro-crem. Este vorba despre o draperie de nuanta caramiziu spre rosu, montata la jumatatea ferestrei, langa usa care da spre terasa. Fiind la ultimul etaj, solutia ferestrelor este inedita, acestea fiind amplasate pe toata lungimea peretelui, dar in jumatatea de sus, aproape de tavan. Amanunt prin care se creeaza efecte deosebite de lumina.

Biroul de lucru

Direct din camera de zi se trece intr-un birou de dimensiuni reduse, foarte luminos datorita ferestrelor mari cat peretele. Mobilierul de aici este minimal, compus dintr-o masa cu un design foarte modern, realizata din inox si cu blat din sticla. Problema depozitarii a fost rezolvata cu o nisa in perete, in care s-au montat rafturi din sticla. Culorile foarte deschise de aici au fost puse in contrast cu un tablou in culori foarte vii si stridente si printr-un element decorativ din sticla transparenta combinata cu sticla colorata, amplasat intr-o alta nisa, aproape de fereastra. Scaunele beneficiaza si ele de un design si o structura aparte, foarte moderna.

Zona de noapte

Singura portiune de hol pastrata in acest apartament face legatura intre zona de zi si cea de noapte (baie, dormitor si dressing).

Ca amenajare, dormitorul urmeaza o nota clasica, cu mobilier comandat special in Franta. Este o combinatie cu tenta rustica, din lemn masiv, lucrat manual si cu accente din fier forjat. Toate elementele decorative, dar si uzuale, sunt din fier forjat: lampile, masa si scaunul de toaleta sau tablia de la capatul patului.

Arhiva Ideal Decor
×