x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Culoarea nucului este la modă şi în bucătărie

Culoarea nucului este la modă şi în bucătărie

de Adela Parvu    |    05 Mar 2009   •   00:00

COMBINAŢII CROMATICE ŞI DE TEXTURĂ
Dacă producătorii de mobilier dedicat camerei de zi au considerat că pot atrage cumpărătorii făcând apel la nuanţele şi texturile clasice ale mobilierului din lemn masiv, iată că şi cei care produc bucătării la comandă se orientează către aceaşi gamă cromatică şi de textură. Astfel ei vin în întâmpinarea celor care doresc să se bucure de o atmosferă elegantă, odihnitoare şi care să inspire siguranţă. Culoarea nucului este una dintre cele mai în vogă în acest an, ea fiind prezentă şi în colecţiile designerilor de modă vestimentară, alături de tonuri de bej, kaki specifice pentru safari.



ELEGANŢĂ AUTENTICĂ
Dar nu numai culoarea şi textura evidentă a lemnului de nuc contează, după cum se vede şi în noul model Finca Nuss lansat de firma austriacă Kornmueller, ci şi modul de prelucrare a lemnului, astfel încât venatura lemnului să fie vizibilă şi frumos orientată. În cazul modelului prezentat liniile orizontale conferite de venatura lemnului accentuează lăţimea pieselor de mobilă, le fac să pară mai accesibile, mai puţin înalte, iar modul în care este potiţionată feroneria şi sunt organizate sertarele, dulapurile vin să pună în evidenţă un asnamblu organizat şi elegant. Este o bucătărie ce poate sta fără probleme la vedere către living, fiind cu gust decorată şi amenajată, dotările şi corpurile tehniciste fiind mascate graţie designului revoluţionar. Hota se confundă uşor cu o lampă, iar plita, chiuveta şi cuptoarele sunt încastrate şi nu se impun vizual. Pe lângă lemnul frumos de nuc, fronturile de lucru sunt din piatră şi completează excelent imaginea neoclasică a acestei bucătării.

FINISAJE PRETENŢIOASE

Cu un astfel de mobilier nu e întâmplător că s-a optat pentru finisarea pereţilor cu stucco, aerul elegant este mai bine subliniat. Dar pentru că totuşi este o bucătărie a începutului de secol al XXI-lea, electrocasnicele ultraperformante nu lipsesc, la fel ca şi suprafeţele lucioase. Acestea se regăsesc în feţele dulapului ce ascunde frigiderul şi cuptoarele.



UŞI CULISANTE
Pentru a menţine imaginea elegantă, secretul găsit de designerii austrieci a fost să acopere rafturile necesare depozitării obictelor. Cu cât mai puţine detalii şi obiecte mici în câmpul vizual, cu atât mai ordonată va părea întreaga încăpere, mai ales când vorbim despre o bucătărie.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv