x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Culori plăcute inspirate din natură

Culori plăcute inspirate din natură

de Adela Parvu    |    07 Noi 2009   •   00:00
Culori plăcute inspirate din natură
Sursa foto: /Alpina
CULORI PENTRU BIROUL DE ACASĂ. Biroul sau locul de studiu dedicat adulţilor este bine să fie decorat în culori relaxante, cu atât mai mult cu cât ochii sunt solicitaţi de ecranul computerului. (foto 1)

NUANŢE INTENSE ÎN LIVING. Un living cu personalitate poate avea o culoare intensă pe perete, iar ea poate fi roşie atât timp cât nu va colora peretele pe care se află televizorul. (foto 2)

PALETĂ CROMATICĂ DELICATĂ. Nuanţele delicate inspirate de nisipul deschis, de griuri calde, gălbui şters pot forma o paletă elegantă care împacă foarte bine în acelaşi spaţiu prezenţa finisajelor sau a obiectelor din lemn natur cu aceesoriile sau elementele din oţel cromat ori sticlă elegantă. Este o variantă de nuanţe excelentă pentru stil modern combinat. (foto 3)

ATENŢIE LA LUMINA NATURALĂ!
Culorile se schimbă în funcţie de luminozitatea naturală a încăperii, dar şi sub impactul iluminatului artificial. De asemenea, modul în care sunt percepute este influenţat şi de celelalte culori aflate în acelaşi spaţiu. (foto 4)

COMBINAŢII PE ALBASTRU. Dormitorul, un loc de refugiu la sfârşitul fiecărei zile, merită creionat într-o atmosferă plăcută, relaxantă. Un albastru mai închis aduce acea notă de calm şi meditaţie ce poate fi asociată cu marea, dar şi cu cerul, cu senzaţia de zbor, plutire, visare. Acest tip de albastru se potriveşte de minune cu alb, griuri pale, variante de albastru mai închis, brun roşcat. (foto 5)

NEUTRU. Pentru spaţiile formale, unde se primesc invitaţi, cum ar fi livingurile, sufrageriile, camerele de oaspeţi, dar nu şi bucătăriile, pot fi decorate fără probleme în tonuri neutre, inspirate de pământ. Este o soluţie sigură, cu atât mai mult cu cât aveţi mobilă închisă la culoare sau din lemn masiv şi piele. (foto 6)

×
Subiecte în articol: amenajări originale