x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum „dresăm” pantofii care ne strâng

Cum „dresăm” pantofii care ne strâng

de Diana Scarlat    |    27 Mai 2020   •   10:55
Cum „dresăm” pantofii care ne strâng

Vânzătorii de încălțăminte din piele știu câteva trucuri pentru pantofii prea mici. Încălțămintea confecționată din piele este ușor de remodelat pe propriul picior, cu ajutorul câtorva intervenții minore. Modificările se pot face în timp ce stăm acasă și avem alte activități, fără a necesita eforturi prea mari. Astfel, putem salva banii, nu mai este nevoie să schimbăm pantofii pe care i-am cumpărat cu o măsură mai mică.

 

Pantofii au foarte multe secrete, chiar dacă ni se pare că sunt toți la fel. Cea mai mare diferență este între încălțămintea din piele naturală și cea din piele ecologică. Doar pantofii de piele naturală pot să fie „dresați”, până când iau forma piciorului și nu ne mai jenează la mers. Chiar dacă ne cumpărăm pantofi foarte scumpi, din piețe de foarte bună calitate și cu un calapod excelent, de la o firmă cunoscută, se poate întâmpla să avem noi probleme la picioare și să existe disconfort la mers, fie pentru că ni se umflă picioarele, în timpul zilei, fie pentru că picioarele sunt inegale sau din alte motive.

Soluția cea mai banală este crema sau laptele de corp. „Se ung pantofii căptușiți cu meșină naturală și se încalță cu șosete mai groase, pentru a-i lărgi peste dimensiunea piciorului. Stăm încălțați cu ei, fără a păși efectiv, eventual în timp ce ne uităm la televizor, având picioarele relaxate, pe un scăunel. Nu se folosește oțet sau spirt, așa cum mai circulă „legende”. Spirtul și oțetul deteriorează grav pielea, o pătează și strică pantofii. În plus, granulează adezivul folosit pentru încălțămintea cu tălpi lipite la cald”, explică un producător de pantofi din piele. Crema de corp sau laptele de corp nu deteriorează pielea și nu lasă urme.

 

Există și spray-uri pentru lărgit pantofii, pe care le comercializează chiar brandurile celebre. În principiu, procedura este aceeași: pantofii se încalță, după ce se dau cu spray, pentru a se mula pe picior.

 

Metoda mai eficientă

Pentru a face pantofii perfecți pentru picioarele noastre, este suficient să le acordăm câteva ore din timpul nostru liber, pentru a-i lărgi atât de mult cât să ni se potrivească perfect. Este mai eficient să aplicăm o astfel de metodă, dacă avem probleme de adaptare a pantofilor la picioare inegale sau cu alte afecțiuni decât să cumpărăm încălțăminte cu un număr mai mare, pentru că ar putea să ne deformeze mai grav picioarele.

×
Subiecte în articol: trucuri pantofi