x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum folosim aerul condiţionat

0
08 Aug 2018 - 20:10
Cum folosim aerul condiţionat

În aceste zile de caniculă, aerul condiţionat reprezintă o oază de răcoare cât se poate de binevenită. Este foarte important însă de ştiut că utilizarea excesivă sau necorespunzătoare supune organismul unui stres adaptativ continuu, usucă mucoasele şi poate duce la declanşarea sau agravarea unor afecţiuni. Pentru a evita inconvenienţele sau prezentarea la spital, trebuie să ţineţi cont de câteva recomandări privind instalarea şi utilizarea acestor aparate de aer condiţionat: aparatul va fi instalat în locuinte la câţiva metri de locul în care stăm, pe hol (sau în aşa fel încât răcirea să fie indirectă), iar fluxul de aer nu trebuie să fie îndreptat spre persoane. De asemenea, pentru a nu fi expuşi la variaţii mari de temperatură, aparatele vor fi reglate la 22-24 grade Celsius. Totodată, aparatele vor fi utilizate intermitent şi nu vor fi lăsate deschise pe durata nopţii. E bine de ştiut că filtrele trebuie curăţate periodic (existând riscul de vehiculare bacteriană şi a ciupercilor cu risc de infecţii respiratorii şi alergii). În maşină, nu vă expuneţi direct fluxului de aer şi evitaţi temperaturile foarte scăzute, verificaţi periodic şi schimbaţi filtrele necorespunzătoare. Temperatura adecvată oferă confortul fizic şi intelectual, reduce riscul deshidratării şi a iritaţiilor cauzate de căldură, iar filtrarea corespunzătoare reduce riscul apariţiilor alergenilor, precum polenul şi praful de stradă.

Efectele benefice sunt maxime atunci când încăperea este aerisită corespunzător, iar temperatura este cuprinsă între 21 şi 25 de grade, la o umiditate de 60-70%

Când temperatura de afară creşte excesiv, aerul condiţionat ne ameliorează indiscutabil viaţa şi îmbunătăţeşte calitatea aerului din încăpere. Însă aparatele de aer condiţionat nu îndepărtează doar căldura. Folosirea lor raţională duce la prevenirea poluării, a prafului, polenului, implicit a alergiilor, crizelor de astm şi bolilor respiratorii asociate poluării. De altfel, chiar se recomandă pacienţilor cu astm să aibă aer condiţionat.


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Virginia Rogin, mărturisiri neașteptate: “Mă sperie neputința”

Virginia Rogin, mărturisiri neașteptate: “Mă sperie neputința”
Galerie Foto Talentată și iubită de publicul român, actrița Virginia Rogin este invitata emisiunii “CulTOUR”, care se va difuza astãzi de la ora 17.30, la Happy Channel. Interpreta Doinei din “Fructul oprit” vorbește...

Reţeta zilei: Fasole verde în bacon afumat

Reţeta zilei: Fasole verde în bacon afumat
ingrediente -  1 kg fasole verde, 500 g bacon afumat, feliat subțire, sare, piper multicolor, 100 g unt Mod de preparare  Fierbem fasolea verde, în apă clocotită cu sare, doar până începe să...

Ce greșeli să nu faci cât zbori cu avionul

Ce greșeli să nu faci cât zbori cu avionul
Dacă dorești să îți faci călătoria cu avionul puțin mai plăcută, cheia poate fi să te împrietenești cu personalul de bord. Însă, conform Dailymail, nu vei reuși nimic comițând greșelile capitale...

Algoritmul care îţi poate asigura câştigul la Loto

Algoritmul care îţi poate asigura câştigul la Loto
Câştigul "peste noapte” al unei sume importante de bani, care ne poate scăpa de grijile cotidiene, cum ar fi cel de la loterie, ne încântă pe toţi. Mulţi dintre noi ne încercăm şansa, însă puţini se...

Muzeul Ţării Crişurilor, de la Oradea

Muzeul Ţării Crişurilor are în componență secţiile de Arheologie, Istorie, Ştiinţele Naturii, Etnografie, Artă, Relaţii Publice şi Expoziţii, precum și Muzeul Memorial “Iosif Vulcan”, Muzeul Memorial

Tratamente la Băile Felix, și în cure interne

La Băile Felix, proprietățile curative ale apei termale tratează și afecțiunile aparatului digestiv. “Noi folosim apa de aici și în cure interne, pentru că are proprietăți deosebite. Apa este...

După sărbători, călătoriile sunt mai ieftine

După sărbători, călătoriile sunt mai ieftine
Galerie Foto Vacanța s-a terminat, iar prețurile au scăzut substanțial, pentru cei care vor să călătorească, la sfârșitul lunii ianuarie și în luna februarie. Cei care nu au ajuns la schi până acum mai au la dispoziție...

Unirea Principatelor Române, la Casa Artelor “Dinu Lipatti”

Unirea Principatelor Române, la Casa Artelor “Dinu Lipatti”
Primăria Municipiului București prin Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită joi, 24 ianuarie 2019, de la orele 19.00, la evenimentul UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE LA CASA ARTELOR “DINU LIPATTI”, moment ce...

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită
Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită vineri, 25 ianuarie 2019, de preoţi reprezentanţi ai principalelor biserici creştine din ţara noastră. Ceremonia de sfinţire a Bisericii de Gheaţă de la Bâl...

Reţeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Reţeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Rețeta zilei: Paella cu fructe de mare

Rețeta zilei: Paella cu fructe de mare
Ingrediente: orez cu boboul rotund, o ceapă, un ardei roşu, un ardei verde, 2 linguri boabe de mazăre, 2 căţei de usturoi, 2-3 linguri de ulei de măsline, 20 creveţi decorticaţi, 4 midii, 10 creveţi...

Rețeta zilei: Macarons (prăjituri din migdale)

Rețeta zilei: Macarons (prăjituri din migdale)
Ingrediente: 500 gr. migdale, 750 gr. zahăr, 3 albușe vanilie sau esență de lămâie. Mod de preparare Se curăță migdalele de coajă punându-le puțin în apă fiartă, apoi, după ce s-au...

Margareta Pâslaru: “Aveam 15 ani și jumătate și a fost o întâlnire nemapoimenită”

Margareta Pâslaru:  “Aveam 15 ani și jumătate și a fost o întâlnire nemapoimenită”
Galerie Foto Margareta Pâslaru, o artistă desăvârșită pe care gazda emisiunii și-a dorit nespus să o aibă invitată, vine duminică, 20 ianuarie, de la ora 15,45, la ”Refresh by Oana Turcu”, la Antena Stars. Celebra...

Mira & mirajul SUA: artista trăiește pentru a doua oară visul american

Mira & mirajul SUA: artista trăiește pentru a doua oară visul american
Odată ce a încheiat concertele din 2018, Mira și-a făcut bagajul și a plecat pentru a doua oară în Los Angeles, unde petrece o lună întreagă. Artista îmbină utilul cu plăcutul: participă la sesiuni în...

Rețeta zilei: Gazpacho

Rețeta zilei: Gazpacho
INGREDIENTE: 450g roșii, 1 cățel de usturoi, 2 fire pătrunjel sau busuioc, 1 lingură paste tomate, ¼ castravete cojit și tocat, 300ml suc de roșii, 2 cepe verzi tocate, 1 ardei gras, 15 ml suc de lămâie, 30 ml ...
Serviciul de email marketing furnizat de