x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum să ai o casă curată

Cum să ai o casă curată

11 Feb 2019   •   19:30
Cum să ai o casă curată

Americanii de la „Healthy House”, o revistă specializată pe menaj interior, a analizat 100.000 de gospodării şi au descoperit mai multe soluţii care te vor ajuta să îţi păstrezi casa curată cât mai mult timp, fără efort.

Faceţi patul de dimineaţă, imediat cum v-aţi trezit. Un pat nefăcut în dormitor dă senzaţia de dezordine. Schimbaţi săptămânal cuvertura plăpumii şi aerisiţi de două ori pe zi: dimineaţa şi seara.

Spălatul vaselor nu vă ia mai mult de 5-10 minute dacă faceţi acest lucru zilnic, de dimineaţă. Este ideal să faceţi asta imediat după ce beţi cafeaua. Strângeţi resturile după fiecare masă. Nu lăsaţi vesela murdară pe mese şi nici ambalajul pungilor pe canapea.

Spălatul rufelor şi baia

Este recomandat să spălaţi hainele regulat. Ele trebuie băgate la maşină după-amiaza, când veniţi de la serviciu. La o familie de 3-4 persoane, rufele se spală la interval de una-două zile.

Ştergeţi chiuveta şi rafturile. Folosiţi peria de WC după fiecare utilizare, ştergeţi cada şi duşul, curăţaţi chiuveta şi ştergeţi uscătorul de veselă zilnic. Atunci când vine vorba de gunoi, aruncaţi-l în trei pungi separate gunoiul menajer, plasticul şi hârtia pentru a face economie de energie atunci când trebuie să îl aruncaţi. Apoi, după cină, când familia se strânge în sufragerie, la televizor este esenţial să ştergeţi podelele timp de cinci minute. Dacă o faceţi zilnic, casa rămâne curată.

Ordine în dezordine

Băgaţi rufele la spălat înainte de culcare, ştergeţi masa din bucătărie şi luaţi bijuteriile de pe rafturile din baie şi şosetele de pe hol. Aspiratorul trebuie instalat pe hol pentru a vă aminti să îl folosiţi pe covoare înainte de a merge la televizor seara.

Bucătăria este treabă de familie. În fiecare seară, fiecare membru al familiei trebuie să aibă o sarcină în menţinerea ordinii: unul strânge, altul şterge, altul aruncă etc.

 

O dată pe zi mergi în fiecare camera și strânge într-un coș toate lucrurile care nu sunt la locul lor. Pune acest coș lângă ușă, iar seară când te întorci acasă, pune fiecare lucru acolo unde ar trebui să fie.

×