x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă

19 Noi 2018   •   20:50
Cum se curăţă pielea întoarsă
Sursa foto: runrobirun/Getty Images/iStockphoto

De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest material, învață câteva tehnici de curățare și află ce anume nu trebuie niciodată să faci ca să nu le strici.

În primul rând, va trebui să cumperi o perie specială pentru curățarea pielii întoarse. În general, aceasta are o parte cu peri, pentru îndepărtarea murdăriei, și o parte de cauciuc, pentru revigorarea aspectului catifelat al suprafeței. Este recomandat ca de fiecare dată să le periezi, mai întâi cu partea cauciucată și apoi cu cea cu peri. Dacă materialul are noroi pe el, niciodată nu încerca să îl cureți prin frecare atunci când este umed.

În acelaşi timp, este foarte important să periezi materialul în direcția texturii pielii întoarse, nu invers, pentru a nu o zgâria și smulge. Fă mișcări scurte și blânde, nu lungi și dure, pentru a curăţa pielea. Dacă nu ai la îndemână peria specială pentru piele întoarsă, poți folosi temporar o periuță de dinți, respectând aceleași reguli.

Este bine să investești și într-un spray special pentru piele întoarsă, pe care îl poți cumpăra din magazinele de încălțăminte. Acesta creează un strat protector peste material și trebuie lăsat să se usuce complet. El nu trebuie folosit decât rar, așa că nu va fi o mare corvoadă să îți protejezi obiectele din piele întoarsă.

Scoaterea petelor

Atunci când pătezi materialul, trebuie să îl cureți imediat, pentru ca pata să nu se impregneze în acesta. Înainte de a folosi produsele de curățare de pe piață, șterge pielea întoarsă cu un prosop uscat, cu mișcări blânde. Poți încerca să scoți pata cu ajutorul unei gume de șters albe, dar și cu unghia, în cazul unei pete uscate. Evită orice produs de curățare a petelor care nu este creat special pentru piele întoarsă. Petele lichide (cafea, suc, ceai) se scot cel mai bine cu ajutorul unui prosop de hârtie, prin tamponare.

 

Ai două variante de curățare a pielii  întoarse când ai de-a face cu pete serioase: fie cumperi un produs de curățare special, de calitate, fie duci articolul respectiv la magazinele care oferă servicii de curățare profesională.

 

×