x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cum  se spală corect geamurile

Cum  se spală corect geamurile

17 Dec 2018   •   21:10
Cum  se spală corect geamurile

Indiferent de sezon, geamurile necesită o îngrijire atentă în fiecare săptămână. De aceea, vă vom oferi câteva sfaturi pentru a spală corect geamurile.  În primul rând, aspiră ferestrele și pervazul pentru a îndepărta praful, insectele și păianjenii. Dacă ai jaluzele, aspiră ambele părţi pentru a îndepărta praful.

De obicei, ferestrele mari ar trebui curăţate cu o racletă, aşa cum fac profesioniştii. Vei avea nevoie de o găleată cu apă fierbinte, cu câteva picături de săpun. Acesta va lucra pentru a ridica murdăria de pe fereastră.

Geamurile cu multe ochiuri pot fi o povară, însă nu şi dacă ştii acest truc. Pulverizează apă direct pe o cârpă pe care o foloseai să ştergi ochelarii. Ea va îndepărta petele de pe geam doar cu puţină apă. În acelaşi timp, puteți folosi o soluție compusă din apă și zeamă de lămâie sau oțet. Se va folosi o cârpă moale din bumbac și sticlă se va șterge prin mișcări circulare. Este foarte important ca laveta sau cârpa să nu lase urme sau, mai rău, scame.

O mare bătaie de cap atunci când vine vorba de curăţat ferestrele este legată direct de dârele lăsate în urma racletei, spre exemplu. Spre exemplu, atunci când cureţi partea exterioară a ferestrei, şterge în sens orizontal. Curăţă interiorul cu mişcări verticale. iar dacă au rămas dâre, vei ştii pe ce parte sunt, pentru a le putea îndepărta mai uşor.

 

Metode rapide

• În cazul în care geamul este foarte pătat, petele pot fi îndepărtate cu o cârpă înmuiată în oțet alb.

• Geamurile vor fi curățate pe o parte orizontal, iar pe cealaltă parte vertical deoarece în acest fel va veți da seama cu mai multă ușurință dacă au rămas pete inestetice.

• Pentru uscarea rapidă a geamurilor, tradițională metodă a “hârtiei” este alegerea perfectă. Tot cu mișcări circulare ștergeți ușor geamurile cu o hârtie moale.

 

Dacă geamul este pătat cu vopsea care s-a întărit foloseşte o soluţie formată din 250 ml de apă fierbinte şi o lingură de bicarbonat de sodiu. Înmoaie o cârpă în această soluţie şi freacă pata de vopsea până o îndepărtezi.

×