x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Cumpăraţi şi folosiţi unelte moderne pentru grădinărit

Cumpăraţi şi folosiţi unelte moderne pentru grădinărit

de Adela Parvu    |    04 Apr 2009   •   00:00
Cumpăraţi şi folosiţi unelte moderne pentru grădinărit
Sursa foto: Eurosystems Motorgeräte/

DE LA AFACERE LA HOBBY: GRĂDINA ŞI TEHNICA NOUĂ Un cunoscut distribuitor de scule şi unelte de grădinărit pe piaţa românescă îmi spunea, zilele trecute, că orice om, de oriunde, poate să-şi lucreze grădina cu hârleţul, săpăliga sau grebla tradiţională, dar are alternativa de a apela la variantele moderne ale acestora, cu acţionare electrică sau pe bază de combustibil lichid, mult mai eficiente, uşor de manevrat şi de întreţinut.



Cu o comparaţie plastică, domnia sa a amintit de scriitorul care se încăpăţânează să-şi bată textele la maşina de scris mecanică sau electrică în loc să utilizeze tastatura computerului...

AVANTAJE REMARCABILE
Sculele şi uneltele de grădinărit moderne acoperă absolut toată gama necesară pentru acoperirea lucrărilor, în toate sezoanele în care sunt necesare operaţiuni specifice. Principala lor calitate este randamentul superior prin economisirea considerabilă de timp şi efort fizic. O singură unealtă poate fi utilizată pentru o succesiune de operaţiuni prin simpla alternare a capetelor interşanjabile. Manevrarea uneltelor nu necesită o pregătire specială, fiind suficientă respectarea întocmai a instrucţiunilor de utilizare. Fie că sunt acţionate electric, fie că funcţionează pe baza unor combustibili tradiţionali (benzină, motorină) au consumuri reduse, aproape nesemnificative dacă le raportăm la efectul obţinut. Folosirea lor este, prin urmare, eficientă, rentabilă.

ATENŢIONĂRI NECESARE
Sculele şi uneltele de grădinărit moderne au nevoie de spaţii de depozitare pe măsură, adică perfect curate, aerisite şi bine organizate. Ele necesită a fi curăţate după fiecare utilizare şi, de asemenea, a fi bine conservate pe perioada sezonului rece. Dacă investiţia iniţială pentru achiziţionarea lor vi se pare greu de suportat vă puteţi asocia cu unul sau mai mulţi parteneri şi le puteţi utiliza prin rotaţie.

CÂTEVA OPŢIUNI
Sculele performante pentru grădinărit transformă munca în plăcere şi aduc eficienţă şi relaxare. În această gamă se înscriu motocultivatoarele, maşinile de tuns iarba, maşinile pentru aplicaţii speciale, uneltele pentru întreţinerea gardurilor vii sau a copacilor, motocoasele, suflantele electrice sau tocătoarele de grădină. O gamă variată, cu aplicaţii multiple, de unde pasionaţii au ce alege.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv