x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Curăţenie cu ulei şi maioneză

Curăţenie cu ulei şi maioneză

de Alina Iancu    |    25 Sep 2010   •   00:00
Curăţenie cu ulei şi maioneză
Sursa foto: aht.seriouseats.com/

Toate gospodinele cunosc cel puţin un truc menit să le ajute la curăţenie. Unele folosesc bicarbonat de sodiu, altele suc de lămâie şi unele chiar pastă de dinţi. Dar câte doamne s-ar gândi să folosească la curăţenie produse precum ketchup, maioneză, ulei şi oţet?



Există totuşi câteva persoane care au experimentat aceste lucruri şi se pare că au fost chiar încântate de rezultate. Atât de încântate, încât le-au împărtăşit celor de la www.iVillage.com, de unde le-am preluat şi noi şi vi le prezentăm ca atare.

KETCHUPUL ÎNDEPĂRTEAZĂ PETELE
Greu de crezut, dar se pare că este adevărat: ketchupul chiar face petele să dispară, ce-i drept nu de pe haine, ci de pe veselă. Aplicaţi pasta pe o cârpă şi frecaţi petele apărute pe vasele de cupru sau pe ustensilele din alamă. Lăsaţi un minut să acţioneze, apoi îndepărtaţi şi lustruiţi cu o piele de căprioară, după care clătiţi. Aciditatea din ketchup vă va ajuta să scăpaţi de pete şi să redaţi strălucirea vechilor oale şi cratiţe.

MAIONEZĂ PENTRU MOBILA DIN LEMN
Nu este o imagine foarte plăcută şi nici nu te-ai gândi vreodată că o lingură de maioneză pusă pe mobilă ar putea face altceva decât să murdărească şi chiar să păteze. Se pare însă că maioneza ar putea fi cel mai bun prieten al mămicilor ai căror copii adoră să deseneze şi nu numai pe hârtie. Ca să înlăturaţi urmele de creioane de pe mobilierul din lemn, puneţi o cantitate mică de maioneză pe o cârpă şi tamponaţi uşor. Lăsaţi să acţioneze timp de cinci minute şi apoi ştergeţi cu o cârpă moale umezită. Ca să vă asiguraţi că mobilierul nu se pătează, este indicat să încercaţi mai întâi pe o porţiune mică şi mai puţin vizibilă.

ULEI ŞI OŢET PENTRU O CASĂ FĂRĂ PATĂ
Uleiul înseamnă grăsime, despre care toată lumea ştie că pătează şi numai cu mari eforturi şi puţin noroc mai poate fi scos. Se pare că nu şi în combinaţie cu alte lichide. Amestecaţi două părţi ulei cu una de suc de lămâie şi folosiţi soluţia pentru a oferi produselor din lemn un plus de luciu.

Oţetul face şi el minuni indiferent că îl folosiţi la îndepărtarea tapetului de pe pereţi sau pentru a spăla obiectele electrocasnice precum frigidere sau maşini de spălat vase, situaţii în care se utilizează fără vreun alt adaos. O altă variantă este să combinaţi o jumătate de cană de oţet distilat cu o altă jumătate de cană de apă pe care să le puneţi într-un vas rezistent, la cuptorul cu microunde. Daţi drumul cuptorului timp de două minute, iar după ce aţi îndepărtat vasul ştergeţi pereţii acestuia cu o cârpă uscată. Vaporii din oţet vor ajuta la desprinderea uşoară a particulelor de mâncare şi va îndepărta petele.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv