x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Curatenie fara prea mult efort

Curatenie fara prea mult efort

18 Aug 2005   •   00:00
Curatenie fara prea mult efort

NE-AM INFORMAT PENTRU TINE
In cateva ore profesionistii termina treaba
NE-AM INFORMAT PENTRU TINE
Stresul cotidian si lipsa timpului determina cat mai multe persoane sa apeleze la serviciile unor firme specializate in curatenie. Personalul acestora executa curatenie in apartamentele si resedintele persoanelor fizice sau juridice contra unui cost bine stabilit inainte de a incepe. Specialistii raspund cererilor intr-un timp relativ scurt, sunt siguri si isi pot face treaba in timp ce clientul este plecat de acasa. Tarifele practicate de firmele de curatenie variaza in functie de mai multi factori, cum ar fi dimensiunea suprafetelor de curatat, necesarul de personal pentru efectuarea curateniei, frecventa cu care se intervine, timpul de interventie, zona in care este situata locuinta, tipul de solutii folosite, gradul de murdarie etc.

PRET


Specialistii stabilesc pretul la fata locului. Astfel, pentru curatenia unei garsoniere se platesc 150-200 RON, pentru un apartament cu 2 camere si balcon se platesc 200-250 RON, pentru realizarea unei curatenii generale intr-un apartament cu 3 camere tariful practicat este de 240-360 RON, la care se adauga TVA. "Pentru o casa se platesc 3-4 lei noi pe metrul patrat, la care se adauga TVA", a spus Vincentiu Antonescu, director general la SC Impecabil SRL. Totodata, curatenia unui apartament cu 4-5 camere, cu balcon, la care lucreaza o echipa de 5 oameni, costa 300-350 de lei noi. Curatenia in orice alte camere suplimentare se taxeaza separat cu 40 RON. In timp ce unele firme au preturile stabilite indiferent de ora, la altele acestea variaza in functie de zi sau de ora. Astfel, pentru executarea curateniei sambata sau in afara orelor de program, 11:00-16:00, pretul va fi majorat cu 30%. Spalarea mochetelor se taxeaza cu 4-6 RON.

DURATA


Timpul difera in functie de numarul persoanelor care muncesc, de suprafata de curatat si de gradul de murdarie. Durata curateniei intr-o garsoniera este de maximum 2 ore, pentru doi muncitori, pentru un apartament cu 2 camere timpul este de trei ore, trei ore si jumatate, in conditiile in care echipa de lucru este alcatuita din trei oameni, iar pentru un apartament cu trei camere, la care lucreaza patru oameni, curatenia dureaza intre 3 si 5 ore. Curatenia intr-o casa poate dura de la 5 la 10 ore, in conditiile in care lucreaza 2, 5 sau 7 muncitori.

SERVICII


"O curatenie generala presupune: aspirarea pardoselilor, spalarea acestora, stergerea prafului de pe mobilier cu solutii adecvate, curatarea si dezinfectarea obiectelor sanitare din baie, igienizarea bucatariei, spalarea geamurilor, curatarea usilor si prizelor si odorizare", a spus Grunia Chitu, director al Perfect Clean. Pretul nu include mutarea mobilierului, intrarea in dulapuri, vitrine si biblioteci. Pentru curatenia realizata dupa amenajare, zugravire, mutare, firmele majoreaza preturile cu 35%-75%, in functie de tipul operatiunilor ce trebuie executate. Tarifele mentionate mai sus includ produsele de curatat, echipamentele si ustensilele necesare, precum si costul deplasarii echipei la locatie.

Este mai sigur sa apelati la o firma specializata. Astfel aveti certitudinea ca nu va lipsi nimic din ceea ce ati lasat in locuinta

Pentru ca echipa de curatenie sa-si faca treaba repede si bine, lasati-i la indemana cheile, dar numai dupa semnarea contractului. Profitati de timp si nu stati acasa pentru supraveghere
×
Subiecte în articol: curatenie