x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decorarea la ocazii festive

Decorarea la ocazii festive

de Georgiana Teodorescu    |    28 Dec 2006   •   00:00
Decorarea la ocazii festive

Din Sumar: Editorial - Contradictiile unui an trecut / Preferintele romanilor cand vine vorba despre locuinta / Aranjarea mesei de sarbatori / Decorarea la ocazii festive / Vizitand bisericile fortificate din Transilvania / Exista stiluri in arhitectura romaneasca? / Vine iarna pentru copiii de orice varsta / Birou si locuinta in aceeasi cladire / De ce si cum trebuie sa iluminam gradina / Un altfel de decor / Un colt ideal pentru relaxare si odihna /

Idei pentru casa ta

Dupa trecerea Craciunului, accentul cade pe noaptea de Anul Nou. Pentru aceia dintre voi care vor petrece aceasta noapte acasa cu cei dragi, iata cateva variante de ornare a mesei de sarbatoare si cateva sfaturi care sa o faca si frumoasa si practica.

Masa de Revelion are un rol aparte in cadrul relatiilor interumane. Aranjarea ei este o ocazie speciala de a va arata afectiunea fata de cei dragi. Fie ca petreceti cu familia sau un grup restrans de prieteni, fie ca dati o petrecere ampla si fastuoasa pentru intampinarea noului an, luati in cosiderare cateva sfaturi practice.

Centrul de interes. In seara de Anul Nou, masa devine centrul atentiei. Si cum aceasta noapte este asociata cu lumina, ea trebuie sa straluceasca. Aranjati-o la fel de festiv ca restul locuintei in perioada Sarbatorilor. Variantele de decorare sunt infinite. Cele mai expresive aranjamente au o tema, un element de baza care sa devina laitmotivul intregii decoratii. Folositi ghirlande sau crengute de brad, lumanari, ornamente specifice si alte accesorii ingenios aranjate pentru a crea o masa de sarbatoare memorabila. Puteti folosi aranjamente speciale cumparate sau facute de mana. Lumanarile sunt indispensabile acestor ocazii. Folositi-le pentru a crea centre de interes pe suprafata mesei. Feriti-va insa de cele parfumate. Mirosul lor poate interactiona in mod neplacut cu aromele mancarilor servite.
Grija pentru detalii
Daca optati pentru un aranjament central impunator, aveti grija ca inaltimea lui sa nu stanjeneasca comunicarea intre meseni. Daca fata de masa pe care o alegeti are imprimeuri specifice sezonului, aveti grija ca decoratiunile ulterioare sa fie discrete, astfel incat aspectul final al mesei sa nu fie incarcat excesiv. Surprindeti-va oaspetii cu mici cadouri asezate in dreptul fiecarui loc (bomboane, nuci, brelocuri etc.). O masa reusita poate crea starea potrivita pentru o noapte minunata.

×