x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoraţiuni de impact cu caracter permanent

Decoraţiuni de impact cu caracter permanent

de Georgiana Teodorescu    |    12 Dec 2009   •   00:00
Decoraţiuni de impact cu caracter permanent

Nevoia permanentă de frumos face ca decoraţiunile specifice sărbătorilor şi cele ce se găsesc permanent în magazinele de specialitate să aibă bază comună. Atunci, de ce să nu facem din tot anul o sărbătoare?

Decoraţiuni, decoraţiuni, decoraţiuni! Decembrie, lună de festin şi sărbătoare, are menirea de a ne induce stare de bine, de bucurie şi speranţă. Şi pentru că ne place atât de mult momentul sărbătorilor, am generalizat pentru întreaga lună elementele care induc starea de bine.

Dintre acestea, decoraţiunile specifice joacă cel mai important rol, pe străzi, în parcuri, magazine şi locuinţe. Dincolo de semnificaţia lor, impactul vizual pe care acestea îl au asupra spaţiilor în care sunt amplasate este major. De aceea, momentul "dezbrăcării" interioarelor după trecerea perioadei de sărbătoare ne umple de regret. Dar câţi dintre noi s-au gândit că pot aplica caselor elemente la fel de expresive ca şi cromatică, formă şi intensitate decorativă ca a celor specifice anumitor sărbători, dar care să devină parte integrantă din conceptul de amenajare interioară permanentă?

Ce ne încântă mai mult? Culorile variate, texturile sclipitoare sau jocurile de lumini? Astăzi, tehnologia serveşte imaginaţia într-un proces creativ fără graniţă. Orice se poate realiza. De la decoraţiuni manufacturate şi aplicate personalizat suprafeţelor ce compun interiorul, până la sisteme de iluminat performante cu design consacrat, abundenţa de soluţii decorative este limitată doar de curajul fiecăruia dintre noi de a se exprima astfel.

SOLUŢII CONCRETE
Luminile decorative sunt cele care fascinează în orice situaţie. Jocurile atent studiate creează centre de interes. Fie jocuri de formă, fie de dispunere sau culoare a luminii, efectul este mereu de intensitate maximă. Cu această unealtă în mână, o singură privire aruncată în oferta magazinelor de lumini vă poate face să descoperiţi corpuri la care altă dată nici nu v-aţi fi uitat. Mănunchiuri de globuri de sticlă transparentă pot avea acelaşi impact ca acela al globurilor de Crăciun.

Lumânări stilizate sau ouă de dimensiuni mari din cristal, lumină colorată, crengi naturale de copac sau împletituri organice de verdeaţă, pereţi pictaţi şi figurine suspendate constituie toate elemente de butaforie care să poată crea scenarii specifice direcţiei stilistice alese de dumneavoastră.

Efectele decorative speciale se pot obţine indiferent de bugetul alocat. Deschiderea către o astfel de idee şi imaginaţia creatoare pot aduce în orice interior o oază de expresivitate neaşteptată, generatoare de energii pozitive şi cu amprentă personalizată. Dacă ideea se adoptă la stadiul de şantier, variantele sunt multiple. Acesta este cazul în care decoraţia trebuie gândită atent, pentru a nu fi excesiv de impunătoare şi pentru a elimina posibilitatea de a vă plictisi de ea în timp.

Cea mai convenabilă soluţie în acest caz este aceea a jocurilor de lumini. Un mănunchi de lustre coborâte pe dimensiuni variate este cu siguranţă mai expresiv ca soluţia clasică a unui singur corp de iluminat aplicat în centrul încăperii.

O linie de minicandelabre poate înnobila enorm un coridor perceput ca simplu spaţiu de circulaţie dotat în caz normal cu plafoniere sau neoane. Un colţ de pardoseală brăzdat de spoturi direcţionabile poate rezolva lumina ambientală a întregului spaţiu, înlocuind o clasică veioză sau un lampadar greu de acţionat. Pentru situaţia în care interiorul este complet şi se doreşte doar un plus de originalitate, principala condiţie pentru ca soluţiile alese să creeze efectul dorit este o bună realizare.

ACCENTE INEDITE
Elemente de butaforie, jocuri de lumini, împletituri organice, pentru toate ne-am inspirat din standurile prezentate la ultima ediţie a Salonului Internaţional de Mobilă de la Milano. Evenimentul vine ca o confirmare a faptului că lumea designului este într-o continuă căutare de soluţii şi idei inovatoare, acolo unde spiritul artistic şi imaginaţia creatoare sunt mereu apreciate.

JOCURI CROMATICE
Traversăm o perioadă în care asortările cromatice nu se mai impun, atât în modă, cât şi în amenajări interioare. Astfel, de cele mai multe ori, ne atrag atenţia cele mai neobişnuite asocieri de nuanţe. Combinaţiile de culori electrice sunt acum în mare vogă şi se pot aplica pe toate texturile elementelor ce compun interiorul.

 

Sfat
Elementele de decor manufacturate sunt la îndemâna tuturor. Decupaje cu forme originale, picturi artistice sau aplicate cu ajutorul şabloanelor pe mobilă sau pe pereţi, figurine din textile, aranjamente originale de plante naturale sau părţi de arbori uscaţi asigură compoziţii expresive cu costuri minime. Toate acestea necesită însă timp şi o atenţie desăvârşită la detaliile de execuţie.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta