x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoraţiuni pentru buget mic şi impact considerabil

Decoraţiuni pentru buget mic şi impact considerabil

22 Dec 2010   •   23:30
Decoraţiuni pentru buget mic şi impact considerabil

•  articol realizat cu sprijinul Mr. Bricolage

Sfârşitul fiecărui an este împodobit de Sărbătoarea Crăciunului. Aşa cum noi împodobim bradul, ea ne împodobeşte sufletele cu luminiţe, culori strălucitoare, ghirlande, miros de brad şi scorţişoară.

Pentru fiecare dintre noi bucuria este diferită şi se manifestă la fel chiar şi în stilul de amenajare al casei pentru sărbători. Cu timpul, bradului clasic care întrupă sufletul Crăciunului i s-au alăturat tot soiul de decoraţiuni care adunate formează un întreg univers de magie şi sărbătoare.

Cum poţi să-ţi decorezi casa de sărbători cu buget mic dar un impact considerabilĂ Începe de la intrarea în casă sau în apartament unde poţi agăţa o ghirlandă de brad pe care fie o poţi cumpăra fie o poţi confecţiona din crenguţe de brad împletite. Cumpără lumânări roşii, verzi sau aurii pe care să le presăraţi prin casă, iar în jurul lor puteţi lipi crenguţe de brad pentru un plus de efect. Cu un lac incolor poţi picta câteva dintre aceste crenguţe la suprafaţă, iar peste poţi presăra un glob spart şi pisat bine în prealabil. Nu uita de clasicii ciorăpei pentru cadouri pe care îi poţi agăţa de şemineu, iar dacă nu ai aşa ceva, de piesele de mobilier care au în loc de mânere, butoni.

Pune boluri din sticlă transparentă prin casă în care să amesteci coji de portocală tăiate fâşii, cu rulouri de scorţişoară şi coji de nucă sau conuri de brad.

Pentru brad sfatul nostru este să foloseşti culori calde şi vii, iar dacă nu ştii exact cum ţi-ar plăcea să arate bradul tău axează-te pe două culori care îţi plac şi care se asortează. Combină globuri foarte mari cu globuri mici şi ghirlande groase care să dea volum şi densitate bradului. Aşază ornamentele armonios, de jur împrejurul bradului. În cazul în care te vei decide să îl aşezi la fereastră este important cum se vede şi de afară. Nu neglija acest aspect.

Ţinând cont de formele, modelele şi materialele care se găsesc anul acesta pe piaţă la nivel de podoabe festive, poţi da frâu liber inventivităţii şi poţi crea un brad ornat numai cu obiecte sculptate din lemn sau din contra realizate din materiale textile.

Nu uita de implicarea copiilor în această activitate. Poţi crea ghirlande din hârtie colorată sau din floricele înşirate pe aţă. Poţi ascunde bomboane prin pom sau le poţi agăţa printre ramurile de brad. 
×
Subiecte în articol: casa bricolaj