x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decorativ la standuri mixte

Decorativ la standuri mixte

de Cornelia Constantin    |    25 Sep 2008   •   00:00

Am remarcat cu bucurie diversificarea sortimentului horticol şi creşterea numărului de magazine de unde se pot cumpăra flori frumoase şi relativ ieftine. În mod ciudat,  accesibilitatea poate să producă şi neajunsuri. Iată cum...

Am remarcat cu bucurie diversificarea sortimentului horticol şi creşterea numărului de magazine de unde se pot cumpăra flori frumoase şi relativ ieftine. În mod ciudat,  accesibilitatea poate să producă şi neajunsuri. Iată cum...


În mai toate magazinele, fie ele mai mici sau mai mari, există standuri cu plante mixte. Nu le ocoliţi, pentru că uneori găsiţi acolo plante foarte interesante, care să vă completeze colecţiile sau să vă ajute să vă amenajaţi colţul verde dorit. În general, în aceste standuri mixte nu sunt plante pretenţioase.

 

Plante mici dar variate

Găsiţi varietăţi de peperomia, palmieri tineri şi ferigi, suculente diverse. Reprezintă o ocazie de a vă cumpăra plante frumoase la preţuri foarte mici. Totuşi, cu tot dragul pentru plante, nu vă cumpăraţi orice doar că vreţi să vă întoarceţi acasă cu ceva verde. Cei mai mulţi pasionaţi de plante au obiceiul să cumpere orice le cade în mână, oriunde se duc. Însă nu e tocmai un obicei sănătos. În ediţiile trecute v-am povestit despre cum să procedaţi dacă vreţi să aveţi un colţ verde de invidiat. Nu uitaţi acele repere, pentru că veţi ajunge curând supraîncărcaţi de flori şi de  plante. Vine iarna şi nu va fi deloc uşor nici pentru ele şi nici pentru dumneavoastră.

 

Nu cumpăraţi orice!

Când ieşiţi la cumpărături trebuie să ştiţi exact ce căutaţi şi de ce. O să-mi spuneţi că severa organizare vă taie din cheful de a cumpăra ceva. Lucru adevărat, dar dacă nu vă impuneţi nici un fel de reguli veţi ajunge foarte curând să discutaţi cu familia despre construirea unei sere şi abandonarea serviciului existent. Câţi pot să-şi permită acest lucru? Aşadar, este necesară organizarea spaţiilor şi colecţiilor, alocarea corespunzătoare a bugetelor. În aşa fel încât achiziţionarea de flori să nu încurce alte planuri sau, şi mai rău – să vă provoace necazuri în familie.

 

Dependenţa

Trebuie să recunosc că se trece uşor de la pasiunea pentru frumos la dependenţa de flori. Sau la dependenţa de a cumpăra flori. Undeva trebuie totuşi să existe un echilibru şi trag acum semnalul de alarmă. Dacă vă recunoaşteţi în aceste rânduri, e vremea să faceţi o schimbare. Permanenta goană după noi achiziţii, după noi furnizori, devine ceva nociv. Dacă tot cumpăraţi mereu alte şi alte flori nu veţi mai avea timp să vă bucuraţi de cele pe care le aveţi. Dacă veţi căuta şi veţi găsi noi furnizori vă veţi pomeni cu găuri masive în buget (nu doar cel personal, ci în bugetul familiei). Există un prag la care trebuie să vă opriţi. Chiar şi dacă e vorba de o pauză, şi nu de o renunţare. Pasiunea pentru flori decurge “la pas”. Bucuria nu trebuie căutată neapărat în achiziţie, ci în convieţuirea eficientă cu florile.

×
Subiecte în articol: plante flori mereu verde