x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decorează casa cu lambriuri colorate. Cum procedezi

Decorează casa cu lambriuri colorate. Cum procedezi

08 Sep 2016   •   13:37
Decorează casa cu lambriuri colorate. Cum procedezi

Se apropie vremea pentru curățenia de toamnă, aşa că poți lua în calcul să operezi mici modificări în casă pentru a schimba atmosfera. Îndrăznește să încerci lucruri noi, care vor aduce un plus de farmec în orice cameră. Specialiștii de la casoteca.ro îți propun să-ţi decorezi locuința cu lambriuri din lemn.

Cu toții ne amintim de holurile vechi cu lambriuri din lemn. Și încă mai sunt locuințe unde acestea stau pe perete. Nu te speria! Ideile pe care ți le prezentăm mai jos vin cu o reinterpretare a vechilor lambriuri. Iată cum. Fie că e vorba doar de un perete lat de un metru și ceva din balcon, fie că ai la dispoziție unul de circa trei, patru metri sau poate că vrei să ai o tăblie de pat mai atipică, poți aduce natura în interior cu ajutorul lambriurilor din lemn.

În funcție de dimensiunea peretelui, ai nevoie de lambriuri. Se găsesc la prețul de aproximativ 100 de lei/10 bucăți cu o lungime de patru metri. Mai ai nevoie de pensule, grund alb, vopsea acrilică, ceară, șmirghel, și dacă vrei să aplici și un strat de protecție, atunci adaugă în coșul de cumpărături și lac, la alegere, mat sau lucios.

Curăță lambriurile de micile așchii ce ies în afară cu ajutorul hârtiei abrazive. Apoi vino cu un strat de grund alb, necesar pentru ca vopseaua acrilică să prindă bine pe lemn. Pentru un plus de eleganță, îți sugerăm ca pentru fiecare lambriu să folosești două culori diferite. Spre exemplu, poți folosi alb cu verde închis sau albastru deschis cu unul închis. Este alegerea ta. Sau poți folosi exact culorile din imaginile alăturate.

Cum procedezi

Să luăm un exemplu. După ce ai dat un strat de grund, vino cu un strat de acrilic alb. Lasă la uscat, apoi dă cu ceară pe la colțuri și pe mai multe zone. Poți folosi ceară și de la micile pastile de lumânări. În continuare, vino cu un strat de verde. După ce s-a uscat, ia șmirghelul și treci ușor cu el peste zonele unde știi că ai dat cu ceară. Astfel, stratul de verde se va duce și va scoate la iveală albul de dedesubt. Vei obține un aspect vintage, de shabby chic. Sau poți lăsa lambriurile colorate doar într-o singură nuanță. Apoi mai ai nevoie de suport metalic, care vine prins de perete și pe care poți îmbina lambriurile. Dacă te organizezi bine, acest proiect nu ar trebui să îți ia mai mult de un weekend. Așa că, lasă-ți imaginația să se joace cu aceste elemente și vei obține un efect spectaculos oriunde vei folosi lambriurile.

 

×
Subiecte în articol: lambriu decorare lambriuri colorate