x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Decoruri originale pentru camera copilului

Decoruri originale pentru camera copilului

22 Dec 2010   •   23:24
Decoruri originale pentru camera copilului

Ema este o fetiţă dulce pentru care părinţii au vrut să creeze un ambient cald de care micuţa lor să se poată bucura atunci când va creşte. Mihaela, mama Emei, a cumpărat mobilierul şi a contactat un designer înainte de a naşte. Pereţii camerei erau vopsiţi cu un lila prăfuit, iar mobilierul era decorat cu două animăluţe  ­- o girafă (Lele) şi un elefant (Gigi).

Rugămintea mamei a fost ca pe mobilă să se picteze ceva cu personaje, care să îi integreze şi pe Lele şi Gigi, pentru ca pereţii să se potrivească cu mobilierul şi să fie ca o poveste, astfel încât ea cu fetiţa sa să poată broda mai târziu şi să o impulsioneze să fie inventivă pornind de la picturi. De asemenea, ca să se poată lua o decizie cu privire la locul picturii, trebuia stabilită mai întâi poziţionarea mobilierului.

Au fost propuse patru aventuri ale personajelor: la circ, la concert (unde hipopotamul e pianist şi pisica e soprană), la cofetărie (tigrul îşi serbează ziua) şi la picnic, în pădure  ­- aici Lele şi Gigi se bucură de prezenţa minunată a unei fetiţe roşcate cu ochii albaştri, care nu e alta decât Ema, aşa cum şi-a imaginat-o designerul înainte ca ea să se nască. Scenele pe care le-a ales ofereau posibilitatea de a reda personaje variate şi interesante. Pentru că pereţii i s-au părut cam închişi la culoare, a patinat cu alb o bandă lată de 1,2 m pe perete, de jur-împrejurul camerei, la înălţimea orizontului vizual.

Pe această porţiune mai deschisă a pereţilor au fost plasate cele patru scene, în ideea de a arăta cam ca nişte tablouri. Ca tehnică, s-a pictat în laviuri transparente şi pastelate  ­- în genul acuarelei  ­- şi s-au folosit vopsele acrilice speciale pentru pereţi, pe bază de apă, inofensive pentru copil.
Perdeluţa este confecţionată de acelaşi designer care a pictat camera şi a fost cusută dintr-un material alb nu foarte transparent, pentru că ferestrele sunt orientate către sud şi vara soarele încinge camera. Este prinsă cu bride din dantelă cu năsturei şi are un volan în partea de jos. Pe ea sunt cusute flori asemănătoare cu cele din pictură. Draperiile sunt duble, cu dungi orizontale pe o parte şi dungi verticale pe cealaltă. Culorile sunt cele stabilite pentru  întreaga cameră  ­- verde, portocaliu cu accente de roşu-cărămiziu şi lila. Bridele de la draperie se leagă cu funde, precum bretelele de la rochiţe.

Ca materiale, pardeaua este dintr-un bumbac fin, satinat, iar draperia din fâşii de materiale diferite, amestecuri de lână, bumbac şi poliester.

×
Subiecte în articol: casa