x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Design contemporan în case-monument

Design contemporan în case-monument

de Georgiana Teodorescu    |    04 Sep 2010   •   00:00
Design contemporan în case-monument

Deşi este mult mai întâlnită situaţia în care case moderne primesc amenajări clasice, nouă ne plac proiectele de-a dreptul curajoase. Atunci când spaţiul care urmează a fi amenajat este unul simplu, care nu obligă către nici o direcţie şi care permite orice abordare stilistică, lucrurile sunt simple.



Dar atunci când locuinţa se află într-o casă cu valoare arhitecturală şi artistică, tendinţa firească şi corectă este de a concepe interioare în spiritul casei. Şi poate din acest motiv se nasc situaţii în care oameni cu afinităţi către stiluri moderne minimaliste renunţă la astfel de locaţii, considerându-le nepotrivite stilului de viaţă contemporan.
De zeci de ani reguli, canoane şi chiar restricţii s-au aplicat pe tot ceea ce înseamnă clădirile cu valoare monumentală. Şi totuşi foarte des tineri activi au ajuns să trăiască în astfel de case, fără să se gândească, poate, că amenajarea poate fi aici şi altfel decât clasică.

EXEMPLE CONSACRATE
Norocul este că trăim cele mai convenabile vremuri de până acum din punct de vedere al flexibilităţii amenajărilor şi al libertăţilor de îmbinare între stiluri contrastante. Exemplele cele mai relevante şi care ne dau curaj vin de la specialişti. Unele dintre marile firme de design de mobilier au ales acest gen de amenajări pentru campaniile de promovare, tocmai pentru ca acest contrast izbitor de elemente arhitecturale clasice să sublinieze şi să pună în valoare acurateţea şi simplitatea pieselor de mobilier moderne, avangardiste. Astfel, tavane înalte casetate sau din dantelării de stucaturi creează un cadru armonios pentru mobilier din sticlă cu inox sau canapele cubice din piele. Corpuri de iluminat somptuase se împletesc cu fascicule direcţionate de lumină arhitecturală, în decoruri elegante şi astfel personalizate inedit. Aşa sunt şi interioarele pe care le-am ales noi pentru exemplificare din catalogul pe 2010 al firmei italiene Bonaldo, prezentă pe piaţa românească prin mai multe magazine de specialitate - www.bonaldo.it.
Produsele lor prezentate astfel demonstrează că designul de calitate este făcut să dureze în timp, asemenea stilurilor clasice consacrate.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta