x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Design desprins din basme

Design desprins din basme

de Georgiana Teodorescu    |    12 Feb 2011   •   21:56
Design desprins din basme

Pe o piaţă internaţională extrem de complexă ne aflăm într-un moment în care designul de mobilier trebuie să surprindă cu orice chip ca să se facă remarcat. Pornind de la aceste considerente, firmele de prestigiu în acest domeniu tind să îşi extindă aria de activitate, din dorinţa de a deveni repere în designul contemporan.
Dintre nenumăratele astfel de exemple am ales un nume consacrat pe plan mondial pentru cele mai minunate mozaicuri moderne, Sicis, care a lansat de curând o linie de piese de mic mobilier care şochează prin concept.

Adevărate sculpturi se metamorfozează în scaune, canapele sau tabureţi cu forme extravagante, gata să servească drept instrumente personale într-o călătorie care să ne poarte din lumea reală a locuinţelor într-o lume de basm. Intarsii de mozaic preţios se împletesc cu ţesături fine şi excentric colorate în forme voluptuase inspirate din filozofia kundalini şi elemente vegetale uriaşe şi tridimensionale. Auriu, argintiu, sidefuri şi străluciri preţioase înnobilează elementele constuctive ale acestor piese, pentru a lăsa catifeaua de cea mai bună calitate care îmbracă pernele să dea nivelul maxim de confort la contactul cu corpul uman. Aripi de fluturi sau liane rococo, imprimeuri şi volume ce evocă emoţii şi transmit iluzii vizuale sunt elemente specifice ale colecţiei Next Art. Interioarele propuse sunt pline de viaţă într-un concept care să te poarte într-o aventură cu decoruri de feerie şi creaţii fantastice, la graniţa între vis şi realitate.

×
Subiecte în articol: casa