x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Don’ doctor, ne doare Pasajul!

Don’ doctor, ne doare Pasajul!

de Adrian Parvu    |    27 Noi 2008   •   00:00

Acest editorial se adresează direct primarului general al Capitalei, doctorul Sorin Oprescu, şi are ca subiect lucrările de la Pasajul Basarab. În speranţa că ofiţerul de comunicare al Primăriei are bunul obicei de a face, zilnic, revista presei, de a selecta şi a pune pe masa primarului materialele de interes strict şi direct, atrag atenţia asupra situaţiei din sus-numitul şantier. Numerotat, de la 1 la 10, după cum urmează:



1. Lucrările pe toate fronturile deschise anul trecut şi mai cu seamă cele deschise din primăvara acestui an s-au sistat complet, imediat după încheierea alegerilor locale.

2. Astfel, pe partea dinspre Gara Basarab, o macara de dimensiuni ameţitoare se bălăbăne şi rugineşte lângă cei doi stâlpi înalţi, supli şi cu schele în cap. Pe Calea Griviţei, în spatele gurii de metrou, s-au turnat opt piloni ai pasajului, cel de-al şaptelea, incomplet, a rămas la stadiul de cofraj şi armătură.

3. Tot pe Calea Griviţei, în faţa gurii de metrou de astă dată, au fost săpate nişte gropi de o adâncime considerabilă, gropi în care se adună apa de ploaie şi pe buza cărora zac, într-o rână, nişte utilaje neînsufleţite.

4. De câteva săptămâni bune, în tot şantierul de pe Calea Griviţei nu mai mişcă decât un paznic, om simplu şi necăjit care pe timp de zi se distrează spunând măscări fetiţelor care intră în gaura de metrou, iar pe timp de noapte vinde tot ce se poate disloca şi transporta discret din şantier, adică: blană şi cuşaci de brad, fier beton, folie de plastic, gard împrejmuitor din sârmă galvanizată ş.a.m.d.

5. Circulaţia pe Bdul Titulescu este strangulată complet pe unul dintre sensuri, bucăţile de carosabil decopertate nu au fost acoperite cu nimic, e jale!

6. Trotuarele sunt şi ele profund afectate, zilele trecute (vă jur!) am văzut cu ochii mei cum un handicapat aflat în cărucior cu rotile s-a răsturnat pur şi simplu în timp ce încerca să se deplaseze, cu intenţia de a traversa strada…

7. Se pare că totuşi, neştiuţi şi nevăzuţi de nimeni, meseriaşi de pe la diverse companii mai zgârmă prin zonă deoarece în blocurile alăturate, în mod frecvent se opreşte apa, se taie lumina, se întrerup telefoanele şi cad cablurile de tv/internet…

8. La orele de trafic intens, şoferii obligaţi să parcurgă 2 kilometri într-o oră claxonează dezolant, ca scoşi din minţi, de parcă asta ar rezolva ceva!

9. Cantităţi impresionante de noroi (dacă plouă) şi praf (dacă e uscat) afectează întreg cartierul, provocând revolta surdă a pensionarilor riverani şi trecătorilor aleatori.

10. Vine iarna, frate!

Având în vedere situaţia reală descrisă mai sus, în numele dreptului de a fi informat, precum şi în numele tuturor celor afectaţi de faptul că au avut neşansa de a trăi acum şi acolo, vă rog, domnule primar general, să organizaţi o conferinţă de presă şi să de lămuriţi asupra câtorva aspecte concrete cum ar fi: cine şi de ce a dispus sistarea lucrărilor, cine, când şi cu ce va redeschide şantierul, dacă în contract sunt prevăzute etape de construcţie, precum şi orice altceva vă mai trece prin cap pentru a ne aburi…

×
Subiecte în articol: editorial