x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Dormitor în stil neoromânesc

Dormitor în stil neoromânesc

de Georgiana Teodorescu    |    28 Noi 2009   •   00:00
Dormitor în stil neoromânesc

Dacă am ales în articolul "Idei pentru casa ta" subiectul dormitorului, ne-am gândit să exemplificăm o amenajare de dormitor în stil tradiţional românesc şi în paginile Proiectului de casă. Plecând de la ideea de simplitate şi naturaleţe care carecterizează interioarele neoromâneşti consacrate, în interiorul prezentat aici s-a încercat obţinerea unei imagini asemănătoare folosindu-se întrutotul elemente contemporane.

PIESE SPECIFICE
Patul dublu, centrat camerei, este realizat din fier forjat, detaliile de decoraţie fiind inspirate de modelul unei cozi de păun. Deşi aparent firav ca structură, picioarele din fier masiv asigură trăinicia şi confort patului. A fost creat un punct de interes deasupra patului prin fixarea unui suport din fier forjat ce face trimiteri spre ideea de baldachin. În inelele acestuia se poate fixa un material textil atât pe post de copertină pentru pat, cât şi cu rol de decoraţiune de perete.

Mobilierul adiacent patului: noptierele, masa de toaletă cu scaun, masa consolă, masa de capăt sunt realizate din lemn masiv de brad şi au fost tratate cu lac ecologic pe bază de apă. Silueta lungă, geometria simplă şi broderia de lemn realizată manual denotă inspiraţia din tradiţia românească. Pentru a completa aceste piese de mobilier se propun şi detalii specifice precum un cufăr, un covor împletit la război, vase decorative din lut, cuverturi lucrate de mână.

Acest tip de mobilier se pretează cu precădere cabanelor de munte, conacelor de la ţară sau caselor tradiţionale, perpetuând tradiţia locală în defavoarea celei importate.
Lemnul natural utilizat, precum şi prelucrarea manuală a acestora ridică preţul unei astfel de amenajări la aproximativ 5.000 de RON.

×
Subiecte în articol: proiect de interior