x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Ediţiile limitate în designul de interior

Ediţiile limitate în designul de interior

de Georgiana Teodorescu    |    25 Mar 2011   •   13:15
Ediţiile limitate în designul de interior

Într-o lume globală cu mărfuri standardizate, obiectele exclusive, cu un aer artizanal sunt tot mai râvnite. În materie de amenajări interioare a existat întotdeauna o tendinţă naturală de a alege elemente originale, unice. Ediţiile limitate reprezintă în designul de mobilier un fenomen nou, designerii prezentând la târgurile din domeniu produse care par a fi aduse direct din atelierele de lucru, sunt prezentate publicului ca opere de artă, sunt obiecte de mobilier care reflectă veritabile întruchipări ale creativităţii. Astfel, seriile limitate satisfac cele mai rafinate gusturi, reuşind să dizolve graniţa dintre funcţionalitate şi artă.

 

Noua colecţie Baxter, Ediţie Limitată, propune produse care au mai fost prezentate la târgurile de mobilă, dar sunt reintroduse de această dată cu o nouă imagine, noi materiale si noi finisaje, ce relatează o poveste diferită, evocă lumi şi senzaţii îndepărtate în timp şi spaţiu. Piesele sunt asemănătoare sculpturilor, sunt unice, iar valoarea lor decorativă primează în faţa utilităţii evidente.

Fiecare produs este singular, realizat manual, în care orice detaliu contează şi are semnificaţie, este executat cu răbdare şi îndemânare, iar micile diferenţe, care sunt departe de a reprezenta imperfecţiuni, sunt dovada unui articol exclusiv.

 

Brandul italian este uşor recognoscibil, pielea fiind punctul de la care pleacă aproape toate elementele de mobilier. Pentru 2011, designerii vin cu o propunere îndrăzneaţă, în care acest material suferă o veritabilă metamorfoză. Pielea este prelucrată ca o ţesătură: vopsită, finisată cu broderii realizate manual, şi care, în combinaţie cu metalul, realizează un material nou, perfect pentru un decor modern, lipsit de banalitate.

 

Pe lângă piele, este folosit şi lemnul de cedru, care are un finisaj nou, dintr-o ceară specială şi este combinat cu foiţă de fier, în forme variate şi neregulate. Prin acest mixt, este creată o atmosferă de împletire inedită a stilurilor: arhaic, primitiv, baroc şi modern.

 


×
Subiecte în articol: design mobilier editie limitata