x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eleganta liniilor drepte

Eleganta liniilor drepte

01 Apr 2005   •   00:00

INTERIOR
Spatiu, cat mai mult spatiu. Mobilier minimal. Dotari confortabile. Tehnologie de ultima ora. Concis, simetric, functional intr-un ansamblu spectaculos este ceea ce si-au dorit proprietarii acestei locuinte cu scara interioara. Rezolvarile arhitecturale apartin arhitectei Luiza Budescu, care a transformat in totalitate imaginea apartamentului situat la ultimul nivel al unui bloc din zona centrala a Bucurestiului. Avand experienta calatoriilor in strainatate, fiind adeptii tehnologiei in privinta aparaturii electrocasnice, electrice si electronice si nu in ultimul rand dornici de a locui intr-un spatiu adaptat secolului XXI, proprietarii au facut eforturi considerabile pentru a-si implini visul.

Tineri, dinamici si creativi, beneficiarii au aplicat multe din ideile lor in amenajarea locuintei, al carei proiect il semneaza Luiza Budescu.

Fiind un apartament cu scara interioara, dispozitia zonelor diurna si nocturna s-a facut pe niveluri. Astfel, la parter se afla camera de zi, bucataria si un grup sanitar, iar la etaj sunt cele doua dormitoare si o baie generoasa, dotata cu o cada prevazuta cu sistem de hidromasaj.

Reamenajarea a implicat multiple transforma ri constructive, prin desfiintarea compartimenta rilor initiale, posibila datorita structurii de rezistenta (monolit) a blocului. Terasele initiale, in numar de doua la primul nivel, au fost inglobate in zona de zi (unde, inainte, existau doua incaperi). La nivelul zonei nocturne s-a renuntat la terasa aferenta dormitorului matrimonial pentru a-l extinde, iar debaraua a fost inglobata in planul modificat, respectiv pentru largirea baii. Mobilierul minimal a fost ales tocmai pentru a evita sufocarea spatiului generos castigat. Simplu, geometric, mobilierul asigura desfasurarea optima a activitatilor zilnice. Atmosfera interioara este obtinuta prin finisajele calde alese (parchet, finisaj stucco pe elementele constructive opuse ferestrelor), pozitionarea justa a corpurilor de iluminat si folosirea unor decoratiuni minimale, bine punctate. Spectaculozitatea locuintei este plusata si de situarea la ultimul nivel, de unde se poate admira o panorama superba asupra Bucurestiului. De aceea, suprafetele vitrate ample au fost gandite in mod intentionat. Totul se afla sub imperiul minimalismului, o abordare ce poate fi denumita eleganta de secol XXI.

Detalii

  • Rezolvarea cu rafturi din sticla si suporti din inox este una foarte eleganta. Ea reprezinta o abordare superioara celei cu rafturi simple din gips-carton.
  • Pentru a suplimenta locurile de sedere din camera de zi, pe langa fotolii s-au cumparat tabureti din aceeasi gama.
  • Fosta terasa aferenta livingului este acum o extensie a incaperii, unde s-a amenajat locul biroului.
  • Unul din stalpii masivi de rezistenta a fost pretext pentru crearea unui volum pe rotund, ce separa sugestiv holul de la intrare fata de living.
  • In prelungirea stalpului cu volumetrie cilindrica a fost realizat un ansamblu de rafturi decorative care estompeaza grinda situata la un nivel coborat. In spatele acestora se profileaza balustrada scarii interioare.
  • Tavanul corespondent casei scarii interioare este tratat interesant cu o scafa de lumini din care se proiecteaza un volum conic. Volumul este din gips-carton, sticla decorativa si varf din inox, lucrat manual de artistul Daniel Divricean.
  • Pentru a economisi cat mai mult spatiu la bucatarie, clasicul aragaz a fost inlocuit cu o plita eleganta.
  • ×