x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eveniment

Eveniment

15 Apr 2005   •   00:00
GALA PREMIILOR DE EXCELENTI

Sectiunea Ecologie

La inceputul lunii aprilie a avut loc Gala Premiilor de Excelenta, organizata de revista InterCity, aflata la a doua editie. Anul acesta au fost acordate premii pentru personalitati si companii, ca recunoastere a meritelor personale sau a valorii contributiei aduse in domeniile in care activeaza. Au fost acordate premii de excelenta la sectiunile Finante- Banci, IT&C, Produse si Servicii Performante, Manageri de Succes, Ecologie si Cultura.

Holcim (Romania) a fost desemnata castiga toare la Sectiunea Ecologie: "Excelenta in Ecologie". Premiul a fost inmanat de Sulfina Barbu, Ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, si reprezinta recunoasterea implicarii companiei in protectia mediului inconjurator.

In perioada 1998-2004, Holcim (Romania) a investit peste 20 de milioane de Euro pentru a proteja mediul inconjurator, inclusiv in modernizarea liniilor de productie a cimentului de la fabricile sale din Campulung (judetul Arges) si Alesd (judetul Bihor), pentru a face posibila coprocesarea a peste 100 de tipuri de deseuri.

Velux Romania lanseaza concursul
pentru proprietarii de mansarde
Pe 1 aprile 2005 s-a dat startul concursului Velux "Mansarda Anului 2005", sub sloganul "Mansarda se premiaza". Concursul se adreseaza proprietarilor de mansarde amenajate sau in curs de amenajare, renovate sau nou construite, de pe tot teritoriul Romaniei. Proprietarii de mansarde deja finalizate sau cei care se gandesc sa-si construiasca una sau sa amenajeze podul nefolosit in spatiu de locuit au acum prilejul sa participe la concurs. O simpla prezentare a proiectului si cateva fotografii cu trimise la sediul Velux sunt suficiente pentru inscrierea in competitie.

Termenul limita pentru depunerea aplicatiilor este 30 noiembrie 2005. In perioada 1 - 31 decembrie 2005 juriul format din reprezentant i Velux Romania si Velux Danemarca va analiza toate proiectele inscrise si le va selecta pe cele mai bune dintre ele. Castiga torii vor fi anuntati in luna ianuarie 2006, premiile constand in sume de bani: premiul I: 3.000 Euro; premiul II: 1.500 Euro; premiul III: 1.000 Euro

Concursul organizat de VELUX este prima actiune de acest fel din Romania care ii incurajeaza si ii premiaza pe cei care vad mansarda ca pe un spatiul confortabil si placut de locuit.

Aceasta actiune a companiei VELUX face parte din campania de promovare a masardei ca spatiu de locuit si ca solutie pentru criza de locuinte din Romania. Ea se alatura unui alt proiect in derulare si anume tema mansardarii blocurilor ca raspuns la nevoia de spatii locative si ca solutie la problema hidroizolarii blocurilor si imbunatatirii aspectului arhitectonic al oraselor.

www.velux.ro

EVENIMENT ANIVERSAR

125 de ani de traditie

Banca Nationala a Romaniei a sarbatorit miercuri, 6 aprilie, 125 de ani de la infiintarea sa. Au fost evocate, in prezenta primului-ministru Calin Popescu Tariceanu, a noului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, a ministrului Culturii si Cultelor, Mona Musca si a numerosilor participanti, reprezentand cu precadere lumea bancilor din Bucuresti, comunicari referitoare la istoricul BNR si a centrului financiar al Bucurestiului (guvernator Mugur Isarescu), dezvoltarea urbanistica a centrului bancar (arh. Peter Derer, presedintele UAR), evolutia cladirilor bancare centrale (dr. Cezara Mucenic), personalitati din lumea constructorilor cladirilor bancare (profesor ing. Nicolae Noica), perspective de punere in valoare a centrului bancar (profesor arh. Nicolae Lascu), amenajarea centrului bancar (arh. Cristina Popescu).

Doua expozitii, una prezentand documente si imagini ale vechilor cladiri bancare din centrul istoric al Bucurestilor, si cealalta procesul de restaurare al fostei banci Chrissoveloni, in prezent apartinand BNR, precum si lansarea unei harti a cladirilor financiar-bancare din centrul istoric al Bucurestilor, publicata pentru acest prilej de fundatia Pro Patrimonio, au incurajat continuarea discutiilor care au avut loc in a doua parte a evenimentului (D. Terzi, vicepresedinte CEC, Radu Negrea, secretar general al Asociatiei Romane a Bancilor, arh. Leahu, Maria Berza, vicepresedinte al fundatiei Pro Patrimonio, maestrul Liviu Ciulei, al carui tata a fost constructorul cladirii BNR, ieromonah Iustin Marchis, preot paroh al bisericii Stavropoleos). Este vorba de proiectul de restaurare a centrului istoric al Capitalei, amintit si in luarile de cuvant ale oficialitatilor de la inceputul intalnirii. Interesanta a fost angajarea atat cel al reprezentantilor Guvernului si Primariei, dar si cel al guvernatorului BNR si altor participanti de a coagula eforturile tuturor institutiilor implicate in inceperea si ducerea la bun sfarsit a acestui proiect important pentru viitorul Capitalei si al locuitorilor ei.
×
Subiecte în articol: velux