x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Eveniment

Eveniment

25 Mar 2005   •   00:00
ZONA METROPOLITANA BUCURESTI
Proiect pentru administratia publica

Constituirea Zonei Metropolitane Bucures ti (ZMB) reprezinta inca un subiect ce trebuie dezbatut de catre toate partile implicate.

Fundatia ALMA-RO a initiat un proiect ce are ca scop informarea, instruirea si constientizarea necesara in randul administratiei publice locale: "Zona Metropolitana Bucuresti - o provocare pentru administratia publica". Avand in vedere faptul ca o zona metropolitana presupune asocierea pe baza de parteneriat voluntar intre administratiile publice din marile centre urbane si localitatile urbane si rurale aflate in zona apropiata, este necesara infomarea corespunzatoare a factorilor de decizie din cadrul acesteia astfel incat acestia sa identifice si sa informeze apoi cetat enii despre aspectele implicate de integrarea intr-o astfel de structura. Proiectul se concentreaza pe localitatile aferente axei Bucuresti - Oltenita, identificata prin studii de specialitate, si este destinat reprezentantilor Primariilor din Bucuresti, din orasele si comunele inconjuratoare, precum si ai Prefecturilor, Agentiilor de Dezvoltare Regionala, organizatiilor neguvernamentale si expertilor. "Zona Metropolitana Bucuresti - o provocare pentru administratia publica" este finantat de Institutul pentru o Societate Deschisa - Budapesta si se va desfasura in perioada martiedecembrie 2005, fiind realizat in parteneriat cu Institutul pentru Politici Urbane si Centrul de Planificare Urbana si Metropolitana Bucuresti. http://alma-ro.ngo.ro

USI DE GARAJ REALIZATE DIN LEMN
Exista in acest moment case care sunt construite intr-un stil rustic sau carora se doreste sa li se pastreze un aer cald, natural. Pentru oricine viseaza sa aiba o usa de garaj din lemn, BIT TECH introduce pe piata un nou model de usa sectionala cu casete, marca Hörmann, Germania. Esentele lemnoase sunt de prima clasa, atent selectionate si prelucrate artizanal: molid nordic sau brad canadian. Lemnul este tratat in prealabil pentru protectia impotriva daunatorilor de lemn si a putrezirii. Dimensiunile usilor merg pana la o latime de 5000 mm si o inaltime de 3000 mm.

Usile sectionale de garaj sunt executate conform cerintelor Standardului European 13241-1 privind siguranta in exploatare. Aceste usi sunt dotate cu dispozitive de siguranta care blocheaza caderea ei in cazul ruperii cablurilor de tractiune sau a detensionarii arcurilor de echilibrare. Imbinarea intre panourile sectionale nu permite prinderea degetelor la actionarea usii. Cablurile de tractiune sunt protejate astfel incat sa nu existe riscul agatarii de diferite obiecte sau imbracaminte. www.bittech.ro

CREDIT IMOBILIAR
Un nou produs bancar

Banca Transilvania continua diversificarea gamei de produse si servicii destinate persoanelor fizice prin lansarea creditului imobiliar in lei, cu 12,5% dobanda pe an si scadenta la 20 de ani.

Noul produs vine in intampinarea cerintelor clientilor, prin combinarea termenului mare de rambursare, 20 de ani, cu o rata foarte avantajoasa a dobanzii de 12,5% pe an, in lei. Mai mult, creditul este acordat atat pentru cumpararea si construirea de locuinte sau case de vacanta, cat si pentru cumpararea de terenuri.

Valoarea minima a creditului este de 1.500 EUR in echivalent lei, in timp ce valoarea maxima a creditului nu este limitata decat de posibilitatile de rambursare ale solicitantului. Avansul este de cel putin 25% din valoarea propusa a investitiei.

CARTE
"Cocktailuri" De cate ori nu am simtit nevoia de a consulta un ghid specializat in cocktailuri? Colectia ALLFA ofera o astfel de lucrare, in care sunt descrise 180 de amestecuri, moduri de preparare si prezentare, precum si informatii referitoare la momentul in care se consuma. Acest ghid contine 200 de fotografii color si vignete.

Pret: 539.000 lei

"Plante de apartament" Acest volum este un indrumar care contine toate informatiile necesare persoanelor ce doresc sa-si decoreze casa cu plante. Cartea prezinta nu mai putin de 600 de specii, varietati horticole sau spontane, cu toate datele caracteristice, inclusiv sfaturi impotriva eventualelor boli care le pot afecta. Cele mai adecvate plante pentru interior sunt prezentate in 450 de fotografii color.

Pret: 539.000 lei

"Plante de balcon si gradina" Cartea, aparuta la Editura ALLFA, este un util ghid atat pentru cunoscatorii plantelor destinate gradinii si balconului, cat si pentru debutantii in acest domeniu. Sunt prezentate 600 de specii, soiuri si varietati, cu caracteristicile lor generale, criterii pentru cultivare, reproducere si ingrijire. Peste 400 de imagini color - ale celor mai cunoscute plante care se cultiva in aer liber, completeaza o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteci.

Pret: 539.000 lei

Carti din colectiile Editurii All
×