x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Fara camere modificate

Fara camere modificate

de Adela Parvu    |    15 Sep 2005   •   00:00
Fara camere modificate
LA BLOC, DAR ALTFEL
Apartament de patru camere reuSit decorat

Apartamentul de fata apartine unui cuplu de tineri care a trait multi ani in Germania. Ei s-au reintors in Bucuresti in urma cu cinci ani. Au cautat sa-si cumpere o locuinta la bloc cat mai spatioasa intr-o zona linistita a Capitalei. Au ajuns in final sa se hotarasca la un apartament cu patru camere care sa fie suficient de incapator si pentru eventualii oaspeti. Avand experienta decorarii propriei case din Germania, au avut curajul de a mobila si decora singuri noua lor locuinta, care este acum nu numai practica, dar si reusit ambientata.

FINISAJE DESCHISE


Si pentru ca prea mult spatiu intr-un apartament de bloc vechi nu exista, au gasit solutia cea mai fericita de amenajare, in lipsa transformarilor incaperilor. Finisaje deschise si mobilier, decoratiuni si obiecte colorate. Asa au pastrat in mare parte dimensiunile initiale, dar au avut grija ca fiecare camera sa aiba propria identitate, chiar daca finisajele sunt preponderent la fel.

Ca locuinta sa para mai spatioasa si mai luminoasa au recurs la finisarea peretilor in imaculatul alb. Pentru pardoseli au ales, de asemenea, materiale in nuante deschise, in mare parte parchet laminat. Tamplaria au schimbat-o si au achizitionat una noua din PVC cu geamuri termoizolante, dar tot de nuanta alba. Pe acest fond deschis si luminos au ambientat fiecare incapere diferit.

CAMERE PLACUTE


Desi pentru multi dintre noi albul este pretentios sau prea comun, pentru apartamentele de bloc se dovedeste a fi finisajul ideal. Da senzatia iluzorica de marire a spatiului si sporeste luminozitatea. Intr-o camera zugravita in alb obiectele decorative si mobilierul pot constitui elementele originale, care sa aduca si culoare. Astfel, pentru camera de zi s-au ales canapele si fotolii de un rosu intens. Biblioteca inchisa la culoare, realizata pe comanda, are loc pentru aparatura audio-video, dar si pentru minibarul ascuns dupa una dintre usi si, de asemenea, spatii de depozitare in partea de jos. Daca piesele importante de mobilier par masive in spatiul modest al livingului, masa a fost aleasa cu front din sticla ca sa sufoce spatiul. Un alt truc este aplicat la decorarea ferestrelor. Perdele albe vin sa pacaleasca ochiul asupra dimensiunilor reale ale acestora, facandu-le sa para mai ample.

Intre living si bucatarie a fost aranjata sufrageria. Camera mica nu a permis decat amplasarea unui mobilier strict. Celelalte doua incaperi sunt destinate dormitorului si alta biroului.

BUCATARIE BINE ORGANIZATA


Pentru a castiga spatiu in bucatarie, cei doi soti au renuntat la camara. Locul suplimentar obtinut a fost folosit pentru asezarea aici a unui mobilier pentru servirea mesei. Bucataria in "L" a fost realizata la comanda din piese modulare de o firma specializata care importa mobilier din Italia. Electrocasnicele sunt in cea mai mare parte incastrate, inclusiv hota. Foarte bine organizata si practica, bucataria beneficiaza si ea de mici accente decorative (fata de masa, tablouri, obiecte asortate). Pe ansamblu o locuinta reusit decorata, un exemplu ca se poate fara a recurge la scafe, spoturi sau culori stridente pe pereti.


Din cele patru camere, doua au fost aranjate pentru odihna si respectiv studiu.
Biroul poate fi transformat la nevoie in camera pentru oaspeti, aici fiind prezenta o canapea extensibila.


In dormitor se poate observa amplasarea televizorului pe un suport suspendat.


De remarcat holul simplu, dar elegant amenajat, care face legatura intre camere


Ca sa creeze o atmosfera joviala, cei doi soti au ales mobilier de un rosu intens si decoratiuni colorate. Asta in contrast cu finisajul simplu al camerei


Pentru a nu fi incarcata camera mica destinata sufrageriei, s-a optat pentru o masa din sticla cu suporti metalici. Mobilierul este adus din Germania


Bucataria are un mobilier realizat pe comanda din piese modulare. Nuanta deschisa a fost aleasa tocmai pentru ca mobila sa nu para greoaie in dimensiunile modeste ale spatiului alocat ei
×
Subiecte în articol: camere mobilier