x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Fluviu de lumina

Fluviu de lumina

25 Mar 2005   •   00:00

Fluviu de lumini / Juridic, Financiar, Imobiliare / Caramizi din sticla / Culoarea in contextul arhitectural / Bijuterie la bloc / Geomantia chineza / Eveniment / Armonie cu natura / Primavara in gradina

  • JURNALUL DE CASA, GRADINA SI TERENURI

  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie

    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate

    Sanatate
    jurnalul de gastronomie

    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi

    Cumparaturi
    Supliment TV

    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri

    Casa
    SUMAR

    Editorial - LAURA SIMA

    Daca pana acum iarna s-a jucat cu noi, iata ca a venit randul primaverii sa se manifeste in toata splendoarea sa.Primavara inseamna nu numai trezirea naturii, ci si perioada in care simtim nevoia sa ne dezmortim noi insine, sa ne simtim liberi, sa cautam moduri noi de exprimare. Este un moment in care vrem sa lasam lumina sa ne invadeze, cand indepartam tot ce e anost din jurul nostru si ne inconjuram de lucruri care ne fac placere. Cand faceti cumparaturi, nu uitati sa includeti pe lista si obiecte decorative pentru casa, care sa invioreze atmosfera si sa reprezinte o pata de culoare in armonie cu ceea ce este in jur. O vaza, o perdea, o perna, un abajur nou reprezinta mici detalii care fac diferenta. Si veti simti acest lucru de fiecare data cand le veti avea in preajma voastra. Incercati sa nu aveti retineri, sa fiti sinceri cand alegeti obiectele si lasati imaginatia sa va ghideze in deciziile pe care le luati. Trebuie doar sa tineti cont de mediul in care le veti integra, astfel incat sa nu reprezinte o aduna tura amorfa de vestigii ale impulsurilor de moment. Este foarte important ca toate obiectele care se afla langa noi sa se armonizeze cu spatiul din care fac parte. Daca ne ocupam de casa, sa nu uitam si de aspectul general al spatiului din jurul acesteia. Primavara se fac o serie de lucrari in gradina si este bine sa fiti pregatiti din timp.

    Daca aveti copaci sau pomi fructiferi, este bine sa ii curatati de crengile rupte sau uscate, sa le taiati ramurile, astfel incat coroana sa aiba un aspect ingrijit. Pregatiti solul pentru plantarea sau refacerea gazonului, dar si pentru florile pe care vreti sa le plantati. Daca ati avut tufe de arbusti sau flori pe care le-ati protejat in timpul iernii, indepartati foliile protectoare si lasati natura sa isi urmeze cursul. Cand va alegeti florile pentru gradina, luati in calcul perioadele de inflorire si dispuneti-le astfel incat aspectul general al gradinii, de-a lungul anului, sa fie unitar.

    Tot ceea ce faceti pentru casa voastra trebuie sa tina cont de un lucru foarte important: de voi. Asadar, fiti liberi, creativi, inventivi si faceti tot ceea ce puteti pentru a va simti cat mai bine!
    ARHIVA - Jurnalul de Casa, Gradina si Terenuri
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×