x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Furnir flexibil din lemn natural

Furnir flexibil din lemn natural

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    15 Iun 2006   •   00:00
Furnir flexibil din lemn natural
AFLA CE E NOU
Caracteristica de rigiditate face din lemn un material imposibil de folosit la finisarea pieselor cu unghiuri dificile, pe suprafete curbe, concave sau convexe, in cazul acestor aplicatii producandu-se rupturi sau fisuri in structura materialului. Pentru remedierea acestui neajuns exista insa o solutie de ultima ora: furnirul flexibil din lemn european sau exotic (palisandru, ebony, wenge, zebrano, mahon, nuc, cires, paltin, frasin).

Furnirul flexibil se gaseste sub forma de foi, este gata finisat si se aplica usor, prin simpla taiere pe masura si lipire la rece sau la cald. Pentru arhitectura si design sunt disponibile patru tipuri de furnir flexibil.

FOGLIO FL este un furnir flexibil aplicat pe un suport transparent drept sau cu un anumit grad de curbura creat in functie de destinatia pe care o are: mobilier transparent iluminat, corpuri de iluminat, pereti transparenti in spatele carora se pune o sursa de lumina, tavane transparente etc.

FOGLIO FP este un tapet realizat din furnir flexibil in esente de lemn natural exotic sau european, aplicat pe suport textil, gata pentru aplicare imediata pe orice suport de rigips, lemn sau zidarie: pereti, coloane, arcade etc.

FOGLIO KL este un furnir flexibil din diverse esente de lemn natural exotic sau european, aplicat pe un suport special flexibil ajungand la o grosime totala de 0,45-0,60 mm.

FOGLIO BILEGNO este tot un furnir flexibil, dar pe verso are aplicat un suport tot din furnir flexibil, astfel incat poate fi folosit si acolo unde este nevoie de lemn pe ambele fete, ex.: paravane, scaune, cabine de proba, garderobe etc., dar si pentru a evita iesirea in relief a urmelor de adeziv in aplicatiile de maxima finete.

Ca exemple de aplicare elocvente amintim: Auditoriumul Santa Cecilia din Roma realizat de arhitectul Renzo Piano, colectia de scaune tapitate in furnir "Less" de Marco Ferreri, lampile realizate de Danese Milano, pantofi de lux, genti, portofele, centuri din furnir exotic si piele realizate de Paolo da Ponte si o reinterpretare a Villei Mairea creata de Alvar Aalto (printre cele mai mari realizari arhitectonice ale secolului al XX-lea), in versiunea arhitectului Steven Holl.

×
Subiecte în articol: lemn flexibil furnir