x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Garaje potrivite pentru casă şi bloc construite rapid

Garaje potrivite pentru casă şi bloc construite rapid

de Adela Parvu    |    23 Mai 2009   •   00:00
Garaje potrivite pentru casă şi bloc construite rapid
Sursa foto: /Gewa

Ofertele pentru maşini sunt azi foarte tentante, dar după achiziţionarea unui automobil el trebuie protejat de intemperiile vremii, adică adăpostit în garaj.

Dacă luăm în considerare că există multe locuinţe care nu au fost prevăzute din construcţie cu garaje şi că numărul de maşini a crescut exponenţial, se poate deduce că, indiferent de criză, oamenii vor dori să-şi protejeze maşinile, deci cererea de garaje nu va înceta.

ALTE PREFERINŢE
Ceea ce se constată însă este reorientarea oamenilor către alte tipuri şi modele de garaje, de regulă, factorul preţ fiind hotărâtor. Cele care trebuie construite costă destul de mult, având în vedere faptul că numai uşa de garaj ajunge în jurul sumei de 1.000 de euro şi peste, bani pe care mulţi nu-i au, deşi ei merită daţi pentru o uşă de garaj care urmează a fi folosită pentru mult mai mult timp decât maşina pe care o adăposteşte.


Varianta garajelor modulare, construcţii ce se asamblează la faţa locului sau sunt realizate din materiale de construcţie prefabricate, ar fi una dintre soluţii, dar aceste tipuri nu îndeplinesc întotdeauna cerinţele legate de estetică (în relaţie cu arhitectura clădirii lângă care urmează a fi poziţionate), cele legate de dimensiuni sau în concordanţă cu aprobările din partea autorităţilor locale. În plus, la noi pe piaţă, sectorul garajelor modulare şi prefabricate nu este la fel de dezvoltat ca, spre exemplu, în Austria sau în Germania.

Deci gama mică nu vine să satisfacă preferinţele şi disponibilităţile legate de preţ.

ŞI LA BLOC, ŞI LA CASĂ
Pe lângă o mulţime de modele prefabricate, firma Gewa, din Germania, a dezvoltat un nou concept de garaje modulare care se pretează atât pentru parcări colective (de lângă blocuri), cât şi pentru case individuale. Sistemul este foarte ingenios. Se bazează pe construirea în jurul unui schelet metalic rezistent a unor garaje ce pot avea diferite forme şi funcţiuni.

Spre exemplu, pentru protecţia maşinilor parcate lângă blocuri se pot face sisteme simple, doar pentru acoperirea maşinilor. Pentru case, în curtea cărora se doreşte amplasarea garajului, structura din oţel poate fi completată cu stânghii din lemn, geamuri sau panouri metalice, în funcţie de preferinţe, astfel încât automobilul să fie protejat din cât mai multe părţi.

×
Subiecte în articol: dialog constructiv