x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Garsoniera excelent amenajata

Garsoniera excelent amenajata

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    Adela Parvu    |    17 Noi 2005   •   00:00
Garsoniera excelent amenajata
LA BLOC, DAR ALTFEL
Idei simple, dar de efect pentru mai mult spatiu

Desi este o simpla garsoniera, pare a fi o locuinta mult mai generoasa. Aceasta iluzie este conferita prin modul ingenios de amenajare, un concept semnat de designerul Rocsana Lupu.

Evident ca tot ce s-a putut desfiinta, cum au fost boxa de depozitare de la intrare, peretii de compartimentare ai bucatariei si mica logie de pe latimea camerei, s-a desfiintat. Pentru ca in urma daramarii peretilor era vizibil stalpul de rezistenta din vecinatatea fostei usi de acces in bucatarie, designerul l-a folosit ca pretext pentru realizarea unui element spatial de delimitare. Respectiv o arcada si mai apoi un loc de luat masa in gen bar.

Pentru un confort sporit in baie, zidul comun cu al camerei a fost desfiintat si apoi reconstruit din gips-carton. Refacerea peretelui s-a facut la o distanta de 15 centimetri mai spre interiorul camerei, astfel incat in baie sa poata fi suficient loc pentru instalarea unei cazi cu hidromasaj.

FINISAJE DIFERITE

Desi deschise una fata de cealalta, cele doua spatii, bucatarie si camera, au fost personalizate prin finisaje. De regula, intr-o locuinta modesta ca si dimensiuni, designerii folosesc aceleasi culori predominante, pentru a sporii senzatia de generozitate a incaperilor. Aici nu s-a adoptat aceeasi solutie, dar rezultatul este spectaculos. Si asta pentru ca Rocsana Lupu a avut in vedere alternanta intre suprafetele mici si cele mari. Vizual se impun peretii, pardoseala si zona ferestrei. Daca zugraveala este aleasa intr-o nuanta deschisa, la fel ca si jaluzelele ce acopera ferestrele, pardoseala separa camerele. Modul in care a fost montata gresia de la Delta, achizitionata in modele diferite pentru bucatarie si camera, conteaza enorm in perceptia locuintei. Diagonala contrastanta a placilor alb-negru din bucatarie face ca aceasta functiune sa para mai lata decat in realitate.

Solutie adoptata si pentru camera, unde se adauga textura interesanta. La prima vedere, camera pare a avea o pardoseala calda din lemn, dar de fapt ea este din ceramica ce imita o esenta lemnoasa inchisa la culoare.

MOBILIER INSPIRAT

Pentru a castiga mai mult spatiu, in bucatarie s-a optat pentru un mobilier realizat la comanda, care incorporeaza electrocasnicele, inclusiv hota
Senzatia de generozitate a spatiului este data si de nuantele mobilierului. Astfel, la bucatarie, nu intamplator a fost aleasa o culoare placuta, deschisa. Daca s-ar fi ales ceva inchis la culoare, totul ar fi parut sufocat si inghesuit. Mobilierul, realizat pe comanda, este excelent impartit. Inglobeaza electrocasnicele si are sufiecient loc de depozitare. In camera s-a ales o canapea coltar extensibila, astfel incat aceasta sa ofere un loc propice pentru odihna, dar si suficient spatiu atunci cand exista vizitatori. Spatiile de depozitare sunt asigurate de doua dulapuri, unul pe holul de la intrare si celalalt, in camera. Solutii simple, de efect si puse in opera cu materiale de calitate, care au transformat excelent imaginea unei banale garsoniere, gratie ideilor Rocsanei Lupu.

foto: DOMUS
×